Tandkräm utan socker och fluor

Det var lustigt för jag har gått i tankarna några veckor ( läste i Johannaskost-blogg) att just göra ett inlägg om tandkräm, så får jag se att Annika Dahlqvist precis gjort ett. 😀

Detta är för att jag under ett par årstid just använt fluorfri tandkräm, men på senare tid blivit uppmärksam på att man också sötar tandkrämen!!??

Jag har numera hemma Kingfischer tandkräm som är både socker och fluorfri!

Socker vet vi ju varken är bra för tänderna eller för kroppen i övrigt, varför i herrans namn trycka tandkräm full av socker? Och i barntandkräm ännu mer än i vuxen!?

Vill du också grunna över fluorets skadlig inverkan så kan du läsa i länkarna nedan

2000-taletsvetenskap

Fluoren inom tandvården är ett cellgift

Sedan kan du ju googla och söka vidare själv om du finner det intressant och värt att lägga tid på.

En sak vi alla LCHF-are bör betänka är att nu när man äter så ynka lite kolhydrater så blir det heller inga eller ytterst lite beläggning på tänderna! 😀
Enligt Weston A Price hade alla naturfolk perfekta tänder och tandhälsa, och det utan tandkräm och borste…

 

 

7 kommentarer

 1. I den här Kingsfisher tandkrämen ingår citron. Hur ska man tänka om det? I allmänhet är väl citrusfrukter inte bra för tänderna.

  • Hejsan!
   Varmt välkommen hit. 😀
   Ja, jag vet inte för enligt tv-reklamen ska man ju inte borsta tänderna när man ätit något surt på en timma… men vad som är sant och riktigt idag det vete katten!?
   jag ska forska lite i detta och se om jag får fram något.
   Återkommer OM jag får veta något av värde.
   tack för att du kikat in och återkom gärna. .D
   Kram
   Mariann

 2. Mint utan fluor eller Aleovera/Mint utan fluor? Ah, så mycket valmöjligheter jag blir snurrig. Vet inte riktigt vad jag anser om Aleovera!? Gör du?

  • Äsch, jag valde Aleovera/Mint utan fluor. Första gången jag testa tandkrämen.

   Jag borstar faktiskt inte tänderna ofta (och jag får ändå inte tandvärk eller något) förutom när jag ätit ex. mörk choklad eller något annat sött. Känner mig alltid extra ofräsch i munnen då. Plus socker bildar ju karies och hål i tänderna.

   Så förhoppningsvis varar tandkrämen ett bra tag hos mig. 🙂

 3. Nyfiken.. Vilken barntandkräm innehåller socker? Har läst på innehållsförteckningen på åtskilliga tuber utan att hitta någon som innehåller det. Det närmaste jag kommit är barntandkräm där det står ”utan socker” tryckt på framsidan. ^^ Men någon MED socker? Nej det har jag inte kunnat hitta.

  Sen kan man ju ha åsikter om den söta smaken, men det är inte samma sak som att den faktiskt innehåller socker..

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*