Förvaring

6943955-origpic-f5643aFrågor om hur man bäst förvarar bröden och kakorna dyker ofta upp och här delger jag er mina erfarenheter.

Jag förvara alltid bröd och mjuka kakor i rumstemp, i skafferiet eller i en brödlåda det första lite dryga dygnet. Jag upplever att det mesta lågkolhydratsbakat smakar bäst efter några timmar efter det ”satt sig” och tom jättegott dagen efter. Jag uppskattar inte kylskåpskallt bröd, därför förvara jag det först i rumstemperatur i plastpåse eller inrullat i bakduk. Efter max 2 dagar åker resten in i kylskåpet.
Vet jag med mig att det hela inte blir uppätet på 3 dagar så fryser jag hellre in bröden i bland färdigskivat eller i halvor.

Ett tips kan vara att rulla in bröd i ett par bakdukar (möjligt att papperspåse funkar också) och förvara dom istället för plastpåsar under den tid man har dem i rumstemp. Det kan förhindra den lilla fuktighet som kan uppstå, om man inte gillar ”fuktiga” bröd. Sedan förvaras de ju bäst i plastpåse i kyl och frys.

Småkakor förvaras bäst i vanliga kakburkar och är de ordentligt torra tycker jag de står sig i flera dagar kanske upp mot 4-5 dagar. Ju mjukare kakor ju fortare surnar dom och bör då frysas in i stället. Det finns ju inget i lågkolhydratsbröden som konserverar så här måste vi vara uppmärksamma på att förvara dem rätt.

Bröd går ju utmärkt att tina upp i ugn, rostas eller micras. Dock äger vi inte en micro så jag har inte testat detta själv, men det sägs funka mer än utmärkt.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*