Kokosnötsmjöl

Kokosnötsmjölet är ett nytt mjöl för de flesta av oss, kanske har det funnits på nätet länge, jag beställde hem kokosnötsmjöl jan 2011. Det var när jag fann detta mjöl och sökte nätet på recept och fann att det inga svenska recept finns som jag insåg att jag får baka själv och komma på hur det ska användas. Sagt och gjort, jag började baka frenetiskt, familj, släkt och vänner var glada och det är de som är mina ”kaniner”.

Kokosnötsmjölet är inte detsamma som malda kokosflingor, om man mal flingor så blir kakan mer omelett än kaka/bröd.
kokosnötsmjölet innehåller också mycket färre kolhydrater, vilket gör att varje bakverk innehåller ett minimum av kolhydrater, jämfört med om man bakar bara med mandlar och nötter. Exempelvis så blir mitt ljusa bröd med dubbelsats, ca 6 gram kolhydrater för hela brödet och brödet ger ca 14-18 skivor.
Kokosnötsmjölet innehåller en hel del fibrer hela 61%, så de med känsliga magar får eventuellt ta det försiktigt, man behöver ju inte frossa heller även om det går.
Kokosnötsmjölet kan tyckas dyrt vid första anblicken, men då det är oerhört drygt, man använder mellan 0,5 -2 dl i de olika bakverken. Kokosnötsmjölet sväller och suger åt sig vätska mycket bra och jag upplever det ha samma egenskaper som vetemjöl, men utan de dåliga. Doftar lite sött och ute i periferin finns en kokoston. Denna ton upplever de flesta inte i färdiga bakverk.

Köpa här kokosnötsmjöl eller på LCHF butiken?
Du hittar det säkert också på hälsokosten, be dem ta in annars om de inte har det inne.
Här kan man läsa ännu mer om kokosnötsmjölet.

Andra kokosnötsmjöl som fungerar är Risentas kokosmjöl.

Härligt att återigen kunna bjuda till kalas och i en LCHF-anda som ju alla mår bra av!

Mariann