Skribent Mariann

IMG_2641

Mariann har författare av alla recept och har ni frågor kring recept får ni gärna kontakta henne. Ifall ni behöver hjälp med hemsidan eller dylikt, kontakta info(a)fivseo.se

Jag började leva LCHF, dvs ett lågkolhydratsliv 2008 och mår super med denna livsstil.

För mig blev det inte så svårt med sockersug, det försvann omedelbart vid kostomläggningen, och vid familjehögtider så bakade jag som vanligt och gjorde bär och grädde till mig själv. När sedan även maken och dottern övergick till LCHF så blev det nödvändigt att hitta LCHF-alternativ till högtidsdagarna och helgfikat, så nu får all släkt och vänner lågkolhydratsbakat fikabröd.

Jag har ju amatörbakat sedan jag flyttade hemifrån som nittonåring och har alltid haft hembakade tårtor och bakverk vid våra högtider i familjen. Det har nästan varit så att ”köpebröd” har varit bannlyst på kalas. Så ”lyckan blev gjord” när jag fann kokosnötsmjölet.

Jag hittade kokosnötsmjöl av en händelse på LCHF-butiken på nätet, köpte  hem en påse i januari-februari 2011 och började experimentera. Jag sökte internet och fann inga svenska recept först i början, varken utgivna i bokform eller på hemsidor, däremot fann jag 5-6 amerikanska recept med basen av bara kokosnötsmjöl. Med utgångspunkt i dem har jag nu kommit fram till en mängd kanonfina recept på både bröd som går att rosta och också göra smörgåstårta av, och andra läckra bakverk. Mitt första bak-recept utkom på kolhydrater.ifokus i början av mars  2011, därefter kom några recept ut i snabb takt. Nu kan man också däremot finna dels de recepten jag själv lagt ut och andra som blivit inspirerade av mina kokosnötsmjöl-recept!
Ska också tillägga att mina recept har utvecklats från dessa de första trevande experimenten och omvandlingarna till svenska recept från amerikanska.

Familj på två utflugna barn och en hemmaboende. Resor uppskattas i familjen, likväl som hemmakvällar.  Jag håller gärna till i trädgården som ett andrum i vardagen, målar lite tavlor i olja när den andan faller på och fotar när samma anda faller på.
Kort sagt, jag är nog lite konstnärligt lagd.

Ifall du behöver komma i kontakt med mig så kan ni nå mig på epost-adressen mariannslchf(snabela)bitcom.se

Har du frågor om själva hemsidan, vänligen kontakta info(a)fivseo.se

Mariann