Te-kakor – hamburgerbröd


6 st

Ingredienser:

5 ägg
100 g smält normal saltat smör
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt

Gör så här:

1. smält smöret
2. vispa ägg och lite salt fluffigt, bortemot 3-5 minuter. Blanda sedan ner det smälta smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i äggsmeten väl. Låt svälla i 5 min.
5. Lägg ut 6 klickar på en bakplåtspapperklädd plåt, och forma dem till ca drygt 1 cm höga runda kakor.
6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

Tips: Strö på sesamfrön och man har hamburgerbröd

62 kommentarer

  • Undrans om jag inte snart måste anställa dig 😉 :P…
   jodå smöret ska ner efter vispning av ägg, jag har nu ändrat. Attans vad det ibland ska vara svårt att få ner allt *suck*
   Stor varm kram till dig EVA!
   //Mariann

  • Du menar att du föräter dig? Eller inte kan hålla fingrarna borta från annat?
   Det är ju ändå bara bröd ju….
   Kram Mariann

 1. Hej !

  Jag gjorde typ mandelskorpor smaksatta med salt, ost och basilika, de blir halv mjuka.
  Men man kan nog torka dem tror jag, ska prova, men jag delar dem inte !
  Gjorde såna och frökex, till ostbricka, alla ville ha receptet, tyvärr gjorde jag dem på känn.
  De blev iaf så goda, sprovbaka dem och skriva ner nästa gång 😉
  Kram / Eva

  • Det är det som är lite problem, man måste ha papper och penna i köket hela tiden under tiden man experimenterar.
   När det blir något superbra är det ju mer än roligt att också ha receptet!
   Man tror man ska komma ihåg, men icke sa Nicke.
   Kram
   Mariann

  • ååå det lät gott! Vi får bestämt köpa hem räkost, det var länge sedan. idag hade vi leverpastej med inlagd gurka på, inte dumt heller.

  • JÖSSES! nu får hon sluta… man blir ju så sugen så man dregglar här!! 😀
   krusbärssylt mmmm, jag har en buske fast det är några andra som äter mina bär 🙁
   jag har sagt ett par år att jag måste fixa nät, men kommer jag ihåg det? 🙁 ….
   Nästa år måste jag

  • Jodå, något är det. Först så ätes busken ren på blad och då blir bären synliga och då tror jag skatorna pickar i sig dem. Kanske det är haren som mumsar bladen, jag vet inte.
   orkar inte sitta nattvakt 😉
   Näe, det får bli nät, punkt slut.

  • Ja kanske, de äter ju rosor trots taggar och mina krusbär har rediga taggar… så det är kanske de grymt goda djuren;)
   Kanske skulle vara värt å lurpassa ändå 😉

 2. Hm… Jag tänkte jag skulle ta 1 eller 2 frallor när jag gör frukostfrallor med Bakerix som hamburgerbröd.

  Jag har köpt ICA:s hamburgare (utan tillsatser, 98 % nötkött, resterande kryddor). Sen lök, sallad, tomat och smältost (vanlig ost är bättre dock, några tillsatser i smältosten).

  Hur är dessa mot Bakerix frukostfrallor? Om du tänker dig vanligt hamburgerbröd? Är frukostfrallorna för luftiga, lagom luftiga eller kompakta? Och hur är dessa?

 3. jag vill bara lämna en rapport: delade en tekaka (horisontellt) på med Bregott och stark ost, körde i micron tills osten smält, på med nykokt krusbärssylt……
  Herregud vad gott!!!!!! Farligt!!!!!

 4. Herregud så goda!! Men mina flöt ut lite och blev inte lika fluffiga som dina. Tog ändå en matsked husk i. Jag hade stora ägg, kanske därför…kvittar iaf. Dom blev supergoda. Nu har jag inne chockochipcakes i ugnen,dom ser ut att bli kanon dom med. Kram och tack för en härlig sida med goda recept.Marie

  • Hejsan och välkommen hit! 😀
   Kul att du gillar min blogg och recepten!
   Kan kanske beror på mkt ägg, eller att man vispar äggen för kort tid. Viktigt att vispa ordentligt fluffigt gärna bortemot 3-4 min.
   Kram och välkommen hit igen
   Mariann

 5. Hej! Har gjort dessa och ätit till hamburgare en gång och som smörgås en gång…till soppa! Goda!! Det som slog mig är att detta recept lätt måste kunna göras om till mandelkubb.. saknar mandelkubb :=(
  Tyckte att dom påminde lite om det. Så med lite sötma i form av sukrin och bittermandelessense måste detta bli en perfekt LCHF kubb till kaffet….eller vad tror du?

  • Hej!
   Prova du. 😀
   Men annars kommer det mandelkubb eller som jag kallar dom mandelbitar i bakboken sedan 😉
   Jag älskar också mandelkubb, gillar just bittermandelsmaken 😀
   Kram Mariann

 6. Nu har jag äntligen köpt mandelmjöl och kokosmjöl. Tyvärr en hel förmögenhet! Så nu ska jag testa dessa. Ska bli spännande!

  Pojkvännen och bonusbarnen kommer hit i helgen och på fredagar har vi alltid hamburgermys. I frysen ligger hamburgare som jag gjort på färs, lök, peppar och salt. Känner att jag äntligen hittar vägar att kunna äta rätt tillsammans med barnen 🙂 Wihooo 🙂
  Tack för alla goda tips!

 7. Igår gjorde jag dessa frallor. Har testat ett otal recept på LCHFfrallor men inte lyckats. De här var nog de bästa. Luftiga och jättebra till hamburgare. Åt en till frukost med smör och massa ost.

  Det är bara det där med kokosmjölet. Jag har liiiiiite svårt med smaken av bakat med kokosmjöl. Jag vänjer mig förhoppningsvis för bakverket blir verkligen bra med det mjölet.

  Nästa bak här i hushållet blir semlor till min födelsedag. =)

 8. Hejsan!
  Jag tänkte testa att baka det här brödet men jag är inte så förtjust i smaken av mandelmjöl, tror du att man kan byta ut det mot kokosmjöl och i så fall hur mycket ska man ta.

  Mvh Ann-Louise

  Ps idag kommer nog bakboken på posten hoppas jag

 9. Idag gjorde jag pizzabotten på det här receptet. Blev super gott. Min son testade att äta det som en brödbit. Tänk det höll ihop. Bäst hittills

  • Hejsan!
   Först måste jag veta om du har rätt mjöl, dvs amanpranas eller ett kokosnötsmjöl som endast innehåller 4 gram kh per 100 gram?

 10. Måste bara få kommentera att det där med rätt sorts kokosnötsmjöl är superviktigt. Innan jag förstod att det är skillnad på mjöl o mjöl köpte jag Super Fruit kokosnötsmjöl. Jag misslyckades varenda gång – helt oätligt – och då ska ni veta att jag är en mycket erfaren glutenfri bakerska och är van vi krångliga mjölsorter. Såg sedan här om max 4% kolhydrater – köpte rätt mjöl – och violà – hur bra som helst! Och min 4-åriga dotter vill inte längre äta vanligt bröd – vare sig glutenfritt eller inte – hon vill ha bröd bakat på kokosnötsmjöl eller mandelmjöl!
  Utmaningen att baka utan ägg har jag dock misslyckats kapitalt med – hittar ingen ersättning som fungerar i hop med kokosnötsmjöl. Mandelmjölet fungerar bra utan ägg däremot. Ersätter med pumpa eller äpple – men då är det ju inte längre LCHF antar jag (är inte så jätteinsatt utan letar främst bra glutenfria recept utan skyhögt GI)

  • Problemet är att kokosnötsmjöl msåte ha ägg i sig för att fungera i bakning. Jag har lite kokosmjöl i min ”smulpaj” utan ägg, men där ska det ju smula sig så. 🙂

   Bra att du hittade rätt mjöl tillslut! 😀
   Kram på dej
   Mariann

 11. Gu’ va skönt med lite normala recept på bröd utan en massa dyra och konstiga tillsatser som är hopplösa att få tag i där jag bor. Besvärligt att behöva vänta flera dar på nät-beställningar när jag vill baka NU!
  Tack för det! Uppskattas verkligen av en LCHF-nybörjare 🙂

  • Kul!

   ja jag vill inte baka med knepiga och framförallt helt onödig produkter som både är svindyra och svåra att hitta.
   Så normala ingredienser som möjligt är min paroll!

   Kram från Mariann

 12. Hej,

  Jag skulle gärna baka hamburgerbröd, men här i Nederländerna bakar vi med gram i stället för dl. Kann du tala om för mig hur mycket 1 dl kokosmjöl och 1.5 dl mandelmjöl är i gram?
  Tack på förhand.

 13. Tack för recept, har just börjat med LCHF o största problemet är BRÖD!Gillar mackor speciellt t frukost, provade recept på T-kakor men tog flytande smör-olja istället blev OK men mycket smuligt, någon som har tips på bröd för en som mig, jag försöker verkligen…

  • Dessa te kakor är något av det första som kom ut här på bloggen, prova gärna brödkaka som också finns annars finns också valnötskubb det är ett gott bröd. Finns massa goda matbröd i brödboken också som hittas i bokhandeln eller på nätet, köpknapp finns ju till höger här på bloggen 🙂

3 trackbacks / pingbacks

 1. Tekakor eller alternativt hamburgebröd | Made By Rebecka
 2. Annandag påsk « elisabethsallehanda
 3. Te-kakor – hamburgerbröd LCHF | Giglio

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*