Krämig räksås till torsk

800 gram torskryggar eller annan vit fisk, gärna krokfångad
salt och 8-10 svartpepparkorn

Räksås:
50 gram smör
2 dl creme fraiche eller smetana
50g cream cheese
1 litet knippe finhackad dill
200-300 gram frysta lätt tinade räkor
salt, peppar, några stänk cayennepeppar, 0,5 tsk paprikapulver, lite lökpulver

färsk bladspenat

Gör så här:

Koka upp vattnet med salt och svartpepparkorn, lägg i fisken att sjuda tills den är klar ca 8-10 min.
Såsen: Smält smöret och ta i Creme Fraichen och cream cheesen, låt sjuda upp. Ta i kryddorna och dill, ge såsen ett rejält uppkok. Lägg i räkorna låt dem bara bli varma, de får inte koka då blir de torra och sega.

Servera gärna med färsk bladspenat!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*