800 gram torskryggar eller annan vit fisk, gärna krokfångad
salt och 8-10 svartpepparkorn
Räksås:
50 gram smör
2 dl creme fraiche eller smetana
50g cream cheese
1 litet knippe finhackad dill
200-300 gram frysta lätt tinade räkor
salt, peppar, några stänk cayennepeppar, 0,5 tsk paprikapulver, lite lökpulver
färsk bladspenat
Gör så här:
Koka upp vattnet med salt och svartpepparkorn, lägg i fisken att sjuda tills den är klar ca 8-10 min.
Såsen: Smält smöret och ta i Creme Fraichen och cream cheesen, låt sjuda upp. Ta i kryddorna och dill, ge såsen ett rejält uppkok. Lägg i räkorna låt dem bara bli varma, de får inte koka då blir de torra och sega.
Servera gärna med färsk bladspenat!
Hej Mariann! Jag gjordde denna räksås igår! Den vart jättegod. Tack snälla för receptet! Stor kram till dig
TACK och stor kram tillbaka! 😀
Mariann