Dagens överraskning!

När man kommer hem efter några timmars intensivt arbete så väntar dottern på mig med en ljummen hallonsmulpaj med lättvispad grädde!

Kan livet vara bättre?

10 kommentarer

 1. Jag tänkte på att du använder ju mycket mandelmjöl och hasselnötsmjöl när du bakar. Köper du från LCHF butiken eller gör du själv? Om du gör själv, är det med mandelkvarn och var har du köpt den?

  Jag har hittat mandelkvarn och tänkte om jag skulle köpa en. Går det lika bra att mala mandel som hasselnötter samt andra nötter i en mandelkvarn?

  • Hejsan!
   Ja i alla falla mandelmjöl använder jag en del. hasselnötsmjöl då och då.
   jag köper alltid från LCHF butiken, jag har någon enstaka gång köpt en påse på city gross, när det varit lite akut, dock är den inte ekologisk. 🙁
   Kram Mariann

   • Det är ju himla bekvämt att få färdigmalet. Men det är lite dyrt (plus frakt). Kokosnötmjölet är så drygt att oavsett kg/pris så är det helt ok. Jag ska beställa en stor påse nästa gång jag beställer från LCHF butiken. Mandelmjöl (och hasselnötsmjöl) går dock åt i större mängd så överväger göra eget.

    Mandelkvarnen verkar ju kanon. Det enda jag tycker är tidskrävande och jobbigt är att skålla. Jag har maialt min ICA Maxi butik för fråga om de inte kan ta in mandelmjöl (Sellton) eftersom jag vet ICA Maxi i Helsingborg har det. De har även kokoschips i sitt sortiment som jag önskar att de tog in.

    De tog in Sukrin på min begäran men har nu bett de ta in även SukrinMelis alternativ bara ta in SukrinMelis i fortsättningen. Jag personligen tycker SukrinMelis är mer mångsidigt (om jag använder kall vätska löses kornen inte upp). Jag har även inget verktyg/maskin som kan göra det så finmalet.

    • Hej.
     Helt klart billigare att mala själv, och när man köper detta är det ju skållning och skalning och malning man betalar för 😉
     Sedan tycker jag också att nymalen mandel smakar mer än mjölen. Så ska man ha smak av mandel är det en fördel att göra sig omaket och skåla, skala och mala själv.
     Här verkar affärer jätte ovilliga att lyssna på konsumenter..
     Kram Mariann

     • Har du frågat din ICA Maxi butik? Eller någon annan ICA butik?

      Jag mailar chefen och får alltid svar. Första gången tog han hem varorna inom loppet av typ 3 veckor. Sukrin och Familjen Olssons charkvaror.

      Tyvärr sålde inte Familjen Olssons charkvaror bra (trots att de hade betydligt bättre innehåll än dess konkurrenter och var inte dyrast). Så jag får helt enkelt stoppa i mig en del skit när jag väl äter charkvaror. Är ändå tacksam för att de gav det ett försök. Synd att de inte marknadsförde de bättre, tror inte folk såg de i massan.

      Eftersom de innehöll mindre tillsatser än dess konkurrenter så fick de rea ut det tidigare och jag var inte sen med att köpa på mig. Fryste ner en del.

     • Hej!
      jag kanske ska göra en ny raid i mina förfrågningar. 😀
      Får mobilisera mig till det här framöver.
      //Mariann

     • Jag har för mig att du bor i Borås. Där har ni ju Cafe Viskan som kommit med en LCHF-tallrik (http://cafeviskan.se/nyhet-pa-viskan/). Önskar det fanns i min stad med.

      Jag har faktiskt mailat Burger King med önskemål om ett Low Carb-mål (vet MAX ha men se hellre en annan variant plus med mindre tillsatser/100 % nötkött). Borde maila fler… 😉

     • Japp, jodå jag vet att de har en sådan. 😀
      man borde ta sig tid och maila diverse och ha önskemål, det är ju ändå så förändring sker på hyllorna. 🙂
      //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*