Ingredienser:
3-4 rabarber
2 msk sötning Bakery+
Smulpaj:
200 g smör
0,5dl kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl fibrex ( eller mandelspån alt hackad mandel)
2 msk Bakery+
Gör så här
1. Ansa och skiva rabarbern i ca 2 cm bitar. Blanda dem i en bunke med bakery+
2. Lägg rabarbern. Du kan här pudra över 1/2 msk kanel om man vill.
3. Smält smöret, sötningen och tillsätt fibrexen till smuldegen i en kastrull.
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret, strö/bred smuldegen över rabarbern.
5. Grädda i ugn 200 grader i ca 15 minuter, kika till den så den inte bränns. Den ska safta sig och ha fin färg.
Servera med god hemlagad vaniljsås!
Man kan ta bär istället om man hellre vill ha det.
©MariannAndersson
Hej !
Detta såg gott ut! Jag undrar om du har någon ide om alternativ till mandel och nötmjöl. Kan inte äta det är allergisk. Har letat efter fibrex men hittar ingen som säljer det, finns det någonstans på nätet där man kan skicka efter det? / Christina
Hejsan!
Varmt välkommen hit! 🙂
Du bör kunna hitta fibrex i vanlig matvaruaffär, vid hyllorna där alla glutenfria produkter är. Där finner du också fiberhusk och också pofiber.
Kan du använda kokosnötmjöl?
Om du kan det skulle jag föreslå att du tar 1-1,5 dl av kokosnötmjölet, 1 dl fibrex och 1 dl pofiber.
Börja med 1 dl av varje och ta ev mer kokosnötmjöl om du tycker det är för löst.
LCHF-butiken brukar ju ha mycket av alternativa mjöler, har du kikat där?
Kram Mariann
Ser mycket gott ut – ska prova!
PS. Du har en fin sida med mycket matnyttigt och bra recept!
Hej och ett varmt välkommen hit! 🙂
Tack också för att du finner sidan bra och säger det, uppskattas mycket.
Kram Mariann
Hej, tack för bra recept, ska pröva det här till nästa helg!
Jag har bara vanligt sukrin hemma, och såg att du bakar med melis. tror du man ska ta lika mkt eller mindre/mer?
Hej och välkommen! 🙂
Du tar sukrinet och kör det i matberedaren i några minuter då får du sukrinmelis.
jag upplever att man minimerar risken att råka ut för bismaker om man gör så.
Om du inte använder stevia, så bör du nog ta något mer sukrin i mina recept, kanske det dubbla.
Kram Mariann
ohhh, härligt . Denna skall jag laga. Har massa rabarber i frysen som jag sparat till judt detta! Mums
Jätte välkommen hit! 😀
Vad roligt! Hoppas det smakar bra!
Kram Mariann
Det står att man ska smälta smör och sötning – men hur mycket sötning ska man ha i degen?
Undrar
Jenny
Hejsan!
Det står i ingredienslistan 🙂
2 msk bakery+ sötning, omvandlingstabell finns på på bloggen om du inte har bakery+
2 msk bakery+ motsvarar ca 1 dl strösocker.