Bakery+

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlla som läst bloggen under lång tid vet att jag har uppfunnit  blandningen 3 msk erythritol (sötrix, sötin och sukrin) + 1/4-1/2 krm stevia. Detta är numera en vedertagen blandning i fler LCHF-bakkretsar.

Nu samarbetar jag med Stevia Vital och med dem tagit fram en färdig blandning av ”Mariannsocker” detta heter BAKERY+. Bloggens recept är numera anpassade till denna sötning.
Detta socker är perfekt i all lågkolhydratsbakning!

2 msk Bakery+ motsvarar 3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
Här finner du en bra omvandlingstabell av olika socker/sötningar.

SteviaVital® Bakery+ är en kvalitetsprodukt och innehåller bara det exklusivaste, sötaste och renaste extraktet av Steviabladen.

Nu blir det också lättare då man bara behöver en enda påse i skafferiet. För alla er som ändå vill fortsätta att blanda själv är ju min blandning fortfarande gällande. Sötningen i bakverken fyller ingen annan funktion än att just söta, så bakverken inte smakar mat, utan blir bakverk.
Det gör att man kan söta i alla recept med exakt vilket socker och sötning man själv önskar. Välj alltid att underdosera sötning, man behöver inte alltid ha allt så sött. Sockerberoende kan även triggas av lågkolhydrats-bakverk, så en varning är på sin plats för dem.

Här finner du BAKERY+ och den är ekologiskt certifierad
Mycket viktig läsning om stevia Steviasocker FAQ

 

GOTT BAKNÖJE