Sören Gyll om sin skrumplever

Förre Volvochefen Sören Gyll fick betala ett högt pris för sina framgångar. ”Jag får skylla mig själv”, säger den legendariske industriledaren till Aftonbladet om sin skrumplever.

Artikeln

”Men faktum är att den vanligaste orsaken till leverskador är skräpmat och fetma. Inte mindre än 20 procent av befolkningen tros ha förhöjda fetthalter i levern, vilket är ett förstadium till skrumplever.”

Inom lchf vet man att det är det oerhört höga fruktos innehållet i ”skräpmaten” som är boven. Fruktos och alkohol kan bara förbränns av levern, finns ingen annan väg. Och när levern inte fixar alla dessa högre och högre halter av fruktos blir det en fettlever.

Var finns fruktosen? Vanligt vitt socker innehåller till hälften fruktos, det finns lite fruktos i frukt. Den absolut farligaste varianten av fruktos är HFCS. Denna fruktos trycks in i allt där den går att tryckas in, var vaksam över vad barnen får i sig av fruktos och HFCS!

Intressant tabell i länken FRUKTOS, den går  till Johannas kostblogg och den bloggen bör djupstuderas av alla LCHF ´are.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*