Baka matbröd med LCHF – recensioner

Baka matbröd med LCHFNu börjar det komma ut lite recensioner av boken Baka matbröd med LCHF på olika bloggar!
Glöm inte att du också kan göra en kort recension av brödboken på BOKUS, AdLibris och Bokia och delta i en utlottning/tävling om bok. Ju fler recensioner som kommer in ju fler böcker lottas ut och dragning är 13/3.

Här nedan kan ni se vad andra tycker
!

Först ut var nog Fettdieten.se och Gustaf Segerström och väldigt kul att han noterar just ”naturliga ingredienser”. Inget bakepro alla andra svindyra, svåra att hitta och onödiga produkter i mina bröd. Fettdieten.se

Även Klara Desser har bakat ur min bok! Hon valde att baka medelhavslimpan, kul för den är också en av mina favoriter Klara Desser

Återigen har Karin Eldh sajtvärd på Diabetes-ifokus satt huvudet på spiken!
Hon gjorde det med sin mer än utmärkta och kloka recension av Baka med LCHF och nu gör hon om detta med Baka matbröd med LCHF.
Måste få dela några väldigt kloka rader:
”Det pågår så många diskussioner att man inte ska ersätta det man inte ska äta inom renlärig LCHF med något substitut. Det kan förmodligen gälla personer som har ett stört ätbeteende och inte kan sluta äta, när de väl börjat. Den här boken är inte för dem och inte heller andra olika bakböcker på marknaden. Själv tycker jag att det är lite konstigt sätt att tänka. Det är väldigt trist att människor har störda ätbeteenden, är sockerberoende eller alkoholberoende, och att sjukvården inte verkar kunna hitta hjälp och lösningar till dem och heller inte tar det på allvar, men det är en utopi att stänga alla kiosker, bagerier, systembolag för alla, för att det finns personer som inte tål det som säljs där. Konstigt nog är det aldrig någon som säger till en glutenallergiker att de ska sluta äta bröd, bara se till att de köper/bakar bröd utan gluten, varför ska det då vara så svårt att en kolhydratallergiker ska få köpa/baka bröd utan kolhydrater? Missförstå mig rätt, jag tycker att vi alla ska få äta vad vi kan och som inte gör oss illa. Man får äta frömüsli, men inte blanda i ett eller två ägg och breda ut i en långpanna……?

Nej, baka ditt bröd ur denna härliga bok med gott samvete. Och njuuut. Den här boken kommer jag att använda ofta.”
TACK ALLA för fina och kloka recensioner!

 

24 kommentarer

 1. Oj redan! Hur har de som recenserat kunnat få tag i boken och hunnit baka? 😉

  Tror nog min kommer idag för den är ju skickad förra veckan.

  *väntar*

  • Jag vet att cdon har varit supersnabba med att få ut boken. 🙂
   Där fick folk boken redan förra veckan…
   Trist tycker jag att Bokus inte varit lika snabba…

 2. Fick min bok snabbt ifrån Bokus.
  Har bakat stekpannebrödet och ett knäckebröd och blev jätte nöjd med resultatet.
  Ska inhandla mera ingredienser så jag kan prova på fler sorter.
  Jag är jätte nöjd med boken fint gjord och fina inspirerande bilder.

  Agnetha

  • Ååå vad roligt att det du hittintills bakat varit bra. 🙂

   Om du vill delta i utlottningen av en till bakbok (bröd eller sötebröd) så ska recensionern läggas antingen på bokus, adlibris eller bokia,
   lägger du din recension på alla tre får du tre lotter.
   Ville bara klargöra detta så du inte missar det 😀
   kram Mariann

 3. Fick min snabbt från Bokus. Bakade ostfrallorna, men doppade dem i 1,5 dl ost istället för strö på. Äntligen en god ostfralla med bra konsistens

 4. JAAAA idag kom äntligen boken.
  Har bläddrat i den och hittat massa massa jag vill prova.

  Kan berätta att jag gjorde dina semmelbullar fast utan socker och kardemumma. Plattade bara till dem lite mer. Perfekta att fylla med ”pulled pork” och tillbehör. Gillar dem för de är luftiga och lätta och tänkte att de borde vara perfekta till hamburgerbröd också.

 5. Idag fick även jag boken från Bokus. Ser mycket gott ut. Dottern stod bredvid och sa ”å vad gott”. Kan tillägga att hon aldrig har varit så värst glad för matbröd, så det lovar gått.
  Har en fullspikad vecka, fram till lördag kväll men kanske jag hinner baka på söndag.

 6. Även min bok damp ner i lådan idag, har dock bara hunnit börja titta i den, för dottern fick företräde 🙂 Foccacia efterlyste hon å vände på bladet… o där var den. Ska bli skoj att sätta igång med en massa!

 7. Äntligen har boken kommit!!! Provade grova tekakor i kväll och jag blev inte besviken. Lite som att en ny värld av möjligheter öppnar sig…korvbröd, hamburgerbröd och tom smörgåstårta. Ser fram mot att prova fler recept:)

 8. Tänkte jag skulle testa ett recept innan jag köpte (från blädderex du länkade till) då jag inte fått till ”rostbrödet” med bra konsistens utan mest tyckt det blivit som en fuktig tvättsvamp i konsistens (smaken helt ok dock).

  Provade häromdagen ostfrallorna, men undrar om det receptet verkligen stämmer? Degen blev lika kompakt som en mördeg, och bullarna mycket mycket kompakta (dock ganska goda fortfarande).
  Kändes som det var för lite ägg och vätska för den mängden torrvaror (dubbelkollade vad jag skrivit av att det verkligen stod 3 ägg och inte säg 6 eller 8).

  Kan det vara tryckfel i blädderexet kanske? Aldrig haft det här problemet när jag bakat någon slags lchf-bröd.

  • Nu blev jag orolig och fick kolla runt ordentligt, dels i gamla antecknar från recepttillverkningen 😉
   Receptet stämmer och jag ska ta och baka dem igen och återkommer med hur degen blir här. Har inget minne av att någon deg blir mördegstjock… men nu var det länge sedan jag bakade just dessa. Ser att fler frallor är på tre ägg, 30 smör och 1 dl vätska och ca samma mängder torrvaror, har du provat någon av de andra?

   Jag använder ju dock oftast stora ägg, kanske kan betyda något…

   • Tror jag provat dem för länge sedan, bakat flera av dina recept och aldrig fått det här problemet.
    De flesta lchf-degar brukar ju antingen vara lite lösa av mycket ägg eller ”fiberhusk”-fluffiga efter svällande, men nu var det nästan mördeg redan innan den svällt. Visserligen var äggen den här gången inte extra stora, men definitivt över medel.

    Har nog dock inte ofta bakat med så mycket som 2 dl mandelmjöl i ”matbröd”, kanske det från risenta jag hade den här gången ”sög” mycket mer vätska än det hemgjorda (med mandelkvarn) eller från lchf-butiken jag brukar använda.

    Får prova någon av de andra också och se om jag får till det. (sen gör jag nog om dessa också men då med mindre mandelmjöl och utan sesamfrö tror jag, eventuellt något mindre fiberhusk också, eller byter till omalet psylliumfröskal som jag vet gun som hjälpt med din engelska hemsida nämnt hon använder förr)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*