Chokladmuffins

14-16 st beroende på stl på formen.

Ingredienser:
6 ägg
2 msk sötning Bakery+
1 tsk vaniljpulver
150g smält smör
100g philadelphiaost
2 msk fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
2 1/2 tsk bakpulver

100 g mörk 90% choklad

Gör så här
Vispa ägg  fluffigt.
Häll i smält smör och vaniljen och philadelphiaosten. vispa till en jämn smet.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan det ner i smeten väl.
Hacka chokladen i lagom stora/små bitar och blanda ner dem i smeten.
Låt stå någon liten minut att svälla.
Fördela i muffinsformar fyllda till 3/4 , lägg gärna pappersformarna i en muffinsplåtform. Då blir de högre än dessa.

Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.

©MariannAndersson

 

 

 

18 kommentarer

  1. Dessa är helt underbara och det bästa receptet jag provat inom lchf-bakning! Jag har nu gjort dom ett par omgånger och dom blir alltid lika goda. Jag smälter dock chokladen i smöret och får på det sättet hel-chokladbruna muffins 😉
    Tack och många hälsningar från mig!!

    • Ååå vad roligt att höra att du gillar muffinsen! Och vilken bra idé att smälta chokladen. 😀
      Jätte kul att du också kommenterar och bidrar här, tusen tack för det. 🙂
      Välkommen tillbaka!
      Kram Mariann

  2. Hej! Går det att byta ut chokladen mot hallon eller behöver man förändra receptet något då?
    Kan man även byta ut chokladen mot morötter och ”morotskakskryddning”?

    Kram Madde

      • Ååå så bra! Men bör man gör något med de frysta hallonen innan jag använder dom?
        Tänkte närmast på blåbär och potatismjöl.. som givetvis inte används hemma hos mig! Potatismjölet alltså 😉

      • Perfekt! På ICA Maxi får jag nämligen två cream cheese för typ samma pris som en philadelphia, och jag vill göra dina kärleksmums också. 🙂

          • Är det för att du/någon i familjen är laktosintoleranta? Är det ingen tillsats i den? Brukar ju vara tillsats i ex. laktosfri mjölk, grädde osv.

          • Vi genomför ett experiment och äter gluten fritt och laktosfritt. Jag har en idé om att mina mjällexem hänger ihop med detta och att tarmen läker bättre om vi också avstår laktosen.
            Tänker ge det något år eller så och se, jag tycker mina små problem blivit bättre men det är inte borta dock.
            Man har tillsatt laktasenzym som gör att man då bryter ner laktosen., så det är ju som det ska.
            Tyvärr är det som du säger att grädden innehåller karragen, ett stabiliseringsmedel 🙁
            men jag vill ändå prova detta en stund till.

  3. Testat att baka dessa i väntan på bakboken… De luktar förföriskt i ugnen…
    Undrade också om man kunde byta ut chokladen mot t ex hallon eller blåbär – men fick svar på det ovan…
    /Lisa

  4. Tänkte fråga om du vet om man kan byta ut Fiberhusk mot nåt annat… upplever att varje gång jag äter nåt med Fiberhusk så får jag så ont i magen vid nästa toalettbesök :/ Vad kan detta bero på och hur kan man motverka detta?

    Tack! 🙂

  5. Låter såå goda..skall testa i dagarna men
    har ej Bakery plus.
    Har ngn slags koncentrerad Stevia droppar( ej
    prövat än).
    Har också sk Agave sirap hemma.
    Kan jag använda ngn av dessa?
    Bor på Rhodos så har lite svårt finna ingredienser…
    Tack för din fantastiska sida !

    • Hejsan!
      Kul att höra att du uppskattar min blogg 😀
      Agave sirap skulle ajg dock aldrig anvnda pga att det är fruktos och inte alls bra hälsomässigt.
      Men jag tycker du ska rpova att ta i stevia dropparna och smaka dig fram, kan tänka mig att ett par tre droppar kan räcka, om den är 300 gg sötare än socker.
      Prova med det och smaka på smeten käns det inte bra ta lite mer.
      Man får oftast prova sig fram när man har andra sötningar än vad receptet föreskriver.
      Men inga rpoblem att byta ut heller så, just bara detta att man får prova några gånger sedan vet man ju 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*