Vikten av att ha tillräckliga D-vitamin nivåer

D-vitaminet kommer man snart att förstå vikten av, det framkommer  i fler och fler undersökningar att bristen detta vitamin är kopplat till ett flertal sjukdomar, så som infektionssjukdomar, cancer,benskörhet, autism mm mm.

Vi får D-vitamin via solen, problemet är bara att solen knappt lyser på oss under de få sommarmånader vi har. Vi jobbar många gånger inomhus under de viktigaste soltimmarna 11-15 och när semestern är är det ju tyvärr inte alltid full sol.  Vi kan också få D-vitaminet från maten men det är försvinnande lite att den vägen är inte att lita på.

Att tillverka D-vitamin är billigt och säkert och också biverkningsfritt i långt högre doser än man trott.

Så se över dina D-vitamin nivåer och ta tillskott minst 2000IE om dagen, året runt eller i alla fall under vintern september-april.

Vill du köpa tillskott så leta efter Holistic i din hälsokostaffär eller på nätet.

3 kommentarer

 1. Hej.
  Vill först tacka för receptet på det vita brödet som smakade utsökt rostat med en god ost och en kopp te. Sedan angående D vitaminer. Jag har verkligen lärt mig dess effekt. Lider av mycket svår depression sedan många år tillbaka och äter flera mediciner. D vitamin behöver vi ju ändå för vår hälsa men så läste jag en artikel om att det även kunde lindra just depression vid höga doser. Därför äter jag idag massor med D vitamin och tro mig, det fungerar. Inte så att jag kan ta bort övrig medicin men udden av den svåra ångest jag ändå kände var dag. Ett tips kanske.
  PS. Man måste ta ganska mycket mer än rek dos men det är absolut inte farligt. Mvh Lchf Nadja

  • Hej!
   Ja det är min erfarenhet också, människor i min närhet som ofta drabbas av höstdepression som numera äter D-vitamin får det inte längre. 😀
   Vi i familjen tar höga doser, vi tar en kapsel i veckan under vintern av 50.000 IE.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*