Sockerfritt, vad menar man då?

Sockerfritt står det ofta på burkar man köper, men vad är det egentligen?

Läs här om sockerfritt: hemligheten

Jag själv använder alltid när jag bakar sukrin och så gott som alltid blandat med stevia eller mitt nya socker Luo han guo. Detta är jättebra sockerersättning för diabetiker. Höjer inget blodsocker alls. Jag tar några msk  och ett par knivsuddar av stevia eller 1/4 tsk Luo han guo.


4 kommentarer

 1. Luo han guo är något nytt, för mig i alla fall. Har det någon bismak,var får man tag på det och är det dyrt. Använder mycket sällan sötning men ibland behövs det. Stevian har ganska stark bismak har köpt sukrin men blir så klart nyfiken på det här.

 2. Hejsan!
  Luo han guo är också nytt för mig, jag fick hem det från USA häromdagen och det har ingen bismak what so ever. Man får dosera med lite mer än stevian ( som jag också tycker har bismak) Sukrin har ju den nackdel för oss här i familjen att vi får sveda i hlasen av för stor mängd. Så när jag bakar kombinerar jag sukrin och stevia och nu då Luo han guo.
  Jag ska skriva ett nytt inlägg om sötningsmedlen, då kommer även länkar om info mm.
  Tack för att du kikade in här!
  Mariann

 3. Bakade ett recept ur en annan Bakbok för LCHF där användandet av Sukrin var alltför mycket. Det blev så översött att jag tvingades slänga hela satsen kakor jag bakt… inte kul med tanke på att det inte är världens billigaste… Så vad har du, Mariann, för erfarenhet av blandning… Hur mkt stevia tillsammans med hur mycket sukrin…?
  Ser väldigt fram mot din bakbok som nu är på väg!!!
  Hälsn / Lisa

  • Hejsan!
   Min erfarenhet och jag verkar ha träffat rätt då väldigt många använder min blandning nu, är att blanda erythritol (sukrin,sötin och sötrix) med stevia (200-250 gånger sötare än socker) i delar:
   3 msk erythritol och 1/2 krm stevia eller 1/4 krm stevia
   Vill man göra sitt eget ”socker” i större mängd enligt denna blandning är det 4,5 dl erythritol-strö varianten och 1 tsk stevia som gäller, mixa länge och häll på burk.
   Det finns numera färdiga sådana blandningar men tyvärr innehåller de lite för mkt stevia att för många av oss går smaken igenom.
   Min blandning verkar vara bäst ännu så länge.
   Kram och hoppas detta var till hjälp
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*