Vi äter oss till skrumplever

Skriver Anna Bäsén i Expressen idag.
”Att hålla vikten är inte en banal utseendefråga. Det är en fråga på liv och död. Att vara fet förkortar livet med i genomsnitt 13 år.
Orsaken är de dolda följdsjukdomar som övervikt och fetma leder till. Sjukdomar som kommer smygande och ofta inte ger några allvarliga symtom i början.
Högt blodtryck, höga blodfetter, ledbesvär och typ 2 diabetes är några av de mer välkända.”

Anna Bäsén som tror att LCHF-barn slickar på fryst kokosfettklumpar istället för glass, skriver här inte något om vad de äter de som får skrumplever, jo de äter väldiga mängder socker dvs fruktos och HFCS (high fructose corn syrup).
En femtedel av Sveriges befolkning lider av fettlever!

När man samtidigt skriver i Expressen om att Diabetiker kan bi friska med LCHF kost är det mkt märkligt att folk som påstår sig kunna tänka och dra slutsatser inte gör det!?

Varför inte dra den slutsatsen att, om du kan äta dig frisk från diabetes och går ner i vikt att den kosten då borde förebygga skrumplever?

 

 

3 kommentarer

 1. Jag har också hört att man kan få skrumplever om man äter mycket kolhydrater men … det är som med rökning … alla som röker får inte lungcancer.
  Det börjar bli tråkigt med all skrämselpropaganda i media för hälften är inte ens sant.
  Må så gott!

  • ja det är ju det som är trist med all ”propaganda”, det gör folk i flest förvirrade och då väljer de flesta att inte bry sig alls, man bara ex äter som man gör och skiter i resten, och det är de som får de värst som just inte orkar ta reda på mer omkring ”propagandan”…

   Sedan är det ju som du säger alla får inte lungcancer, men de får ju givetvis andra svagheter o sjukdomar av en försvagad cigarettförgiftad kropp, några får ju Kol istället för cancer…
   Att det är fruktosen som förbränns i levern (och alkohol) är inte någon osanning iaf 😉 och ger fettlever, i denna artikel uttalar man bara inte vad det är i grunden, utan överlåter åt folk själva att förstå och då förstår ju de flesta så som de brukar få serverat fetmaförklaringen på ”för mkt mättat fett och socker”.
   Kram på dej och må gott du me! 😀

 2. Fruktosen ger visserligen upphov till fettlever, då 90% av fruktos tas upp av levern vid förstapassage metabolism och omvandlas till fett, däremot gäller inte detta för glukos (socker = glukos+fruktos). Så fruktos (läsk, fruktjuicer) bör man undvika om man har fettlever, däremot går det bra att tex äta pasta. 10% viktnedgång under 6-12 månader tar bort 50% av fettet.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*