Vilket godis tror ni Doctors på tv4 rekommendrar?

Tv programmet Doctors  går på tv 4 kl 10 och kl 10.30, då är jag som oftast på gymmet vilket gör att jag ibland kan se snuttar på 5-10 min när jag ändå går på gåbandet…

Idag så pratade de om om något snacks/godis när man blir sugen när man exemplevis tankar bilen. En av doktorerna knallar in  på en bensinstation och rafsar bland påsar och lyfter upp muffins och choklad och ställer frågan till tittarna är detta sånt vi ska äta när vi blir sugna?
Näe fattar ju alla, ja iaf jag och förväntar mig att nu blir det frukt som man visar fram istället. Men jag får mitt livs chock (liten överdrift) och kommer på mig själv att småle undertiden jag går. Vad han nämligen visar fram är Beef Jerky (torkat kött) och fläsksvålar! Han säger också att detta är bra när man blir sugen för här finns inga kolhydrater och därmed höjs heller inget blodsocker!!

Det finns hopp folk, det finns hopp

Bilden kommer från ask the meatman och där finner ni recept på hur denna delikatess kan tillverkas hemma.

7 kommentarer

 1. Vad bra! Man far dock kolla innehallet i sana for vissa beef jerky pasar har tyvarr socker i (fattar inte varfor men men).

 2. Jag har för bara några veckor sen smakat min första svål. Oj vad gott det är! Hade faktiskt aldrig hört talas om dem innan. Jag köper Lyka fläsksvålar på Maxi. Bara fett och salt! SÅ gott! Men får man verkligen äta hur mycket som helst av dem?
  Torkat kött är nog inget för mig. Påminner för mycket om min hunds godis! haha

  • Nja inte hur mycket som helst.
   Proteinet i dessa, går inte att tillgodose sig allt av, ungefär hälften ca. Av den anledningeg bör man räkna resten som kh typ. För övrigt protein kan endast användas när det omvandlats till glukos. Säger de lärda. Så om man kör ufo eller fakir skall vam vara försiktig.

   Detta skiter jag i det är trots allt inte varje dag man äter svål så.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*