Boktips: Mjölkrevolutionen

Fredrik Coltings bok MjölkrevolutionenNaturens mest perfekta mat du inte får köpa (ännu) handlar om mjölk i färsk form och är en bok alla bör läsa, då förstår man att färsk mjölk också  tillhör urspungskosten. Finns lämningar som är 30.000 år gamla som man anser vara hägn för mjölkdjur. Man hittar också kärl med mjölkrester i.

Det boken främst tar upp är att det är  den processade mjölken som gör oss sjuka och istället för att bygga upp oss så som den äkta färska mjölken gör så degenererar den oss. Den är en bidragande orsak till mycket av vår ohälsa jämsides med spannmålet och det moderna vetemjölet.

Hade mjölken fått lov att vara färsk  så finns allt det goda kvar och det till och med botar sjukdomar denna äkta färska obehandlade mjölk.
Detta med vad färsk är visar Fredrik väldigt tydligt i boken. Han ifrågasätter om äpplemos och jordgubbssylt är färska äpplen och jordgubbar? Jag tror alla säger att dessa moser och sylter inte kan räknas för att vara färska. Men upphettad mjölk säger Arla och andra är färsk??

När man får läsa om  vad som händer mjölken och framförallt varför man pastöriserar all mjölk idag så blir man lika mörkrädd som när man läser om hur margarintillverkningen främjades och det mättade fettet fick stå i skamvrån. Återigen så gör man något på felaktiga grunder och man fortsätter trots att det finns mer och mer information om den äkta färska mjölkens hälsosamma egenskaper och att i processad mjölk har man tagit bort allt det.
Man menar på att detta  är bättre…
Bättre att alla blir sjuka av processad mjölk än att några få blir sjuka av äkta färsk mjölk. När man läser boken inser man också att det knappt finns någon som blivit sjuk och dött av obehandlad mjölk i vår tid… man belv sjuk förr av den för att hygienen var dålig och man tillsatta krita med mera för att man spädde ut den så fasligt. Läs boken och alla kommer förstå att ”lögnfabrikerna” varit i farten (igen)!

Lite annan info som kommer fram är att katter (är laktosintoleranta) och laktosintoleranta människor kan dricka denna obehandlade mjölk helt utan problem. Då denna mjölk innehåller allt som behövs för att bryta ner den.
Glöm inte att när din mjölk är så hårt processad är så gott som alla enzymer, aminosyror (22 st), vitaminer, de goda bakterierna som stärker vårt immunförsvar och det inbyggda immunförsvaret som finns i mjölken borta.

Den mjölk som ska drickas obehandlad är mjölk från friska gräsbetande kor, inte från kor som får kraftfoder, där i finns alltför mycket skit i så som soja, han ägnar också ett stycke åt varför man ska slänga sojamjölken.
Korna ska  helt enkelt leva på gräs och örter, grovfoder och ensilage. Exakt så som de gjort sedan ”tidensbegynnelse”… inte födas upp i denna manipulerande värld, som påstås värna om vår hälsa, när det i själva verket är en konserveringsprocess för att öka vinsterna i industrierna så som Arlas fickor, inte ens bönderna får ju rätt betalt!

Väljer att sluta min lilla recension med några rader som Fredrik avslutar sitt förord med:
Jag hoppas du är en aning förbannad och jag hoppas du gör något åt det.För att ta sig från korkad till upplyst är det mycket som ska göras. Du behöver kunskap, mod och en strävan att förstå. Lär dig allt du behöver och ta makten över din egen kropp, din egen hälsa. Du är en del av naturen och moder jord. Hur du än väljer att börja så kom ihåg att det viktigaste är att du gör just det. Att du börjar. 

Behöver du ytterligare fakta innan du vill köpa boken läs Margareta Lundströms recension på kostdemokrati 

KÖP BOKEN BOKUS och Adlibris

 

12 kommentarer

  • Åååå någon som unnar mig ett par tre kronor! 😀
   Det spelar ingen roll de betalar lika dåligt båda två 😉
   endast ett par kronor per bok och köparen betalar samma pris ändå. 🙂

  • Säger detsamma!!
   Men det kanske är lite som emd spannmålet att folk inte bryr sig om hälsan utan har blivit lite resignerade för allt, kanske det är det som ”etablissemanget” vill?
   med alla dessa dubbla budskap som hela tiden kommer, och folk som inte gärna väljer att tänka själva utan lätt går i ledband, för då slipper man ju ta ansvar…
   usch vad trist o negativ jag lät 🙁

 1. Skrämmande om det är som du skriver. men arla ägs av bönderna o ska de få bättre betalt måste vi konsumenter vara beredda o betal mer för mjölken o inte köpa den billiga mjölken som klövermjölk o andra egna märkesvaror. Börja köpa Arlas produkter!!

  • Jag köper inte Arla (helst) jag köper Hjordnära om det finns, skånemejerier och sedan kommer arla…
   Jag betalar mer än gärna mer för RÄTT mat, den är värd hur mkt som helst om den är rätt uppfödd då prioriteras den här hos oss. 🙂

 2. Har boken,den är mycket informativ. Märkligt att vi inte får köpa opast. ”redig mjölk” som vi säger i småland. Själv är jag uppfödd på bonnamjölk men kan nu inte få tag på sån mjölk längre. Är det någon som vet om man kan köpa op. mjölk, och var?

 3. Rikard. Tror inte det är där skon klämmer utan hos de giriga svinen hos Arla.
  Ett tecken på att man gått för långt är nar man under en stor råvaru brist höjer priset för konsumenten, och sänker priset för de som tat fran råvaran, jo bönderna. Det jag pratar om är den stora smör krisen förra året då allt smör tog slut, jo vad gör arla?
  De sänker ersättningen till bönderna.

  Nej problemet är makt och mellan händer, kapa mellanhänderna så tjänar både konsumenten och producenten mera, utan att någon missgynnas år något av hållen.

 4. Ok, är det någon som kan förklara för en okunnig om det är skillnad på mjölk och grädde vad det gäller beteckningen ”dåligt livsmedel” och i så fall vad i ligger skillnaden?

  • jag är lite osäker på om jag förstår din fråga.
   Men om din beteckning ”dåligt livsmedel” syftar till pastöriserade och homogeniserade mejerier så torde den ”bästa” mejerieprodukt vara gammeldags mjölk, den är bara lätt pastöriserad.
   Grädden är ju hårt pastöriserad.
   Bäst ( för hälsan) är givetvis om vi kan få tag på helt råa mejerier, dvs allting gjort av opastöriserad mjölk och då helst från gräsbetes djur.
   Hoppas detta var svaret på din fråga, annars så fråga igen så ser vi om jag fattar bättre
   Kram
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*