Trevligt när journalister faktiskt förstår något!

”Journalister älskar smör, skrev kollegan Tord Karlsson i sin krönika i förra veckans Land Lantbruk, apropå den populära LCHF-dieten som bygger på fett och protein men minimalt av kolhydrater.

Däremot älskar journalister inte nötkött. Och det är märkligt då mejerivaror och nötkött hänger intimt samman. Särskilt är det så i vårt land, där en stor del av nötköttet är en biprodukt från mjölkbesättningar. Vad skulle man göra av de tjurkalvar som föds – slå ihjäl dem vid födseln? Äter vi inte nötkött skulle smörbristen bli än mer akut, så enkelt är det.”

Skriver Kerstin Davidsson på Land, hon fortsätter:

”I en ny rapport framhölls att betesmarker är viktiga för klimatet genom sin förmåga att binda kol. I april 2010 kom en rapport som beräknade mejerisektorns utsläpp av växthusgaser till fyra procent av de totala utsläppen, sektorns köttproduktion inkluderad.
Men visst borde vi svenskar äta mindre kött. Att frakta kött till våra middagsbord från Sydamerika är i längden inte hållbart. Att hålla sig till närproducerat är ett bra sätt att radikalt minska konsumtionen.”

Jag blir så trött på när människor och i synnerhet journalister (och dietister) som bara upprepar ”tomma mantran”, påståenden de inte 100% satt sig in i…

Så det är alltså som jag och många med mig hävdar, tom WWF – Ät gräsbetes, för din hälsa och jordens hälsas skull!

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*