Smör vid LCHF-bakning

Nu kommer vi till smöret i LCHF-bakning.

Jag använder alltid osaltat smör då jag upplever att alla bakverk blir salta om jag använder normalsalta smör. Det beror nog på att jag sötar så lite att saltsmaken går igenom, och det är obehagligt i bakverk. Jag vet att några hävdar att salt framhäver smaker, men jag upplever det inte så.

Du får ju själv prova och se om du upplever normalsaltat smör för salt i bakverk.

Tyvärr finns ju inte osaltat smör ekologiskt, men det kanske kommer framöver. Någon som vet något om det?

 

 

14 kommentarer

 1. Funderar på varför osaltat smör kostar massor mer än det vanliga saltade..Förstå måste det bero på att det inte produceras lika mkt. Vad jag märker är att känsligheten för även salt ökar med LCHF, tillsammans med det söta. Behövs så mycket mindre an båda, och man känenr sig nöjd ändå..iallafall jag!
  Känns som ett dåligt alternativ med sötningsprodukter, men antar att helt går det inte…att baka med. Undrar vad detta Stivia innehåller eftersom det verkar vara en process att få det godkänt..? Även Sukrin. Är fortfarande nybörjare så jag skulle vilja veta mer..Vill vara så ’naturlig’ som möjligt och slippa tillsatserna..Tacksam for svar!

  • Sukrin är eyrithol och om jag förstått det rätt helt naturlig och höjer INTE blodsockret. Stevia är en växt (sötflockel) som man utvinner det söta ur. Luo han guo är också en växt som man utvinner sötman ur.
   Jag ser inte sukrin och stevia som ”tillsatser” mer än salt är en tillsats. Jag vet också att Ingela på lchf-butiken är supernoga med att INGET hon säljer får innehålla ”mös och bös” som jag brukar kallar det.
   Vill du veta mer kanske man kan maila Ingela på lchf-butiken. Jag vet att hon kommer ta in en färdig blandning av sukrin/stevia till hösten, vilket blir super.
   Hoppas detta var lite svar för dig.
   Kram och varmt välkommen hit ska du också känna dig! Mariann

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
   ja det håller jag med dig om, salt måste ju ändå kosta några kronor? Men det kan också vara som så att efterfrågan på osaltat är mindre och därför så blir det dyrare.
   Välkommen hit igen!
   Mariann

 2. Det är ju inte ghee,när ja googlar på de.,viste inte vad det va persiskt smör ??

  Detta är Arlas egna smör som man måste beställa hem från affären. Ja tänkte om man skulle minska lite med de smöret i bak, för det är ju nästan 20% fetare än vanligt smör, och inget vatten ii.:)

  • jag har uppfattat arlas sådant smör som likvärdigt Ghee, indiskt smör är det väl?
   Man har tagit bort allt utom fettet.
   ja ja spelar roll går å baka på gör det ju. 🙂

 3. Tack för dina svar 🙂 Jag har märkt att sedan ja fick tag på de smöret och använt det till matlagning så mättar maten otroligt bra.
  Så nu blir det bak med de åxå 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*