Omega 3 kan skydda mot hörselnedsättning

En ny studie från University of Sydney visar att två fiskmiddagar (bör väl vara fet fisk?) kunde reducera åldersrealaterad hörselnedsättning med 41%  för 50-åringar.
Hörselnedsättning är vanligt i USA  över 36 miljoner människor drabbas  efterhand man åldras.
Det behövs dock mer forskning för att bekräfta sammanhangen.

Det finns säkert läsare här som har svårt att få i sig fet fisk minst 2 gg veckan,  då kan ju ett omega 3 tillskott vara lösningen.
Den jag och familjen tar är Oil4Life som snart byter till Arcticmed olja. Kommer återkomma med info när det blir aktuellt.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Nyligen så var det ju stora rubriker om att omega3 inte var bra eller inte fungerade, flera bloggare skrev om det också. Så jag slutade. Nu verkar det som om ingen bryr sig om det där där längre, minns inte vad det var för fel på omega3. Du rekommederar det fortfarande?

    • Ja det gör ajg då alla de som inte äter fet fisk 3 dgr veckan bör ta ett sådant tillskott.
      Då när man pratade mkt om omega 3 och att det inte var bra sa ju den proffessorn (?) att fet fisk däremot var bra 😉
      Så viss är omega tre bra, MEN viktigast att det är ett bra sådant tilskott, ajg vågar inte nämna något annat än just oil4life eller detta nya som sedan blir, ajg lite på dem. Andra oljor vet ajg inget om men det kan säkert finnas något som är bra, problemet emd oljorna är ju att det kan vara häsrken olja i kapslarna, det är det som är felet emd dem inte att omega 3 inte är bra. 🙂 Omega tre är livsnödvändigt.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*