Min nyaste hjälpreda i köket en Wilfa mixer!

Är en Wilfa mixer från Whiteaway.se med en rejäl glasskål!
Är så trött på dessa plastskålar 😉 dels går de sönder och dels tycker jag plasten fäller ur i maten och detta avskyr jag. Vill numera bara hålla mig så långt det går till glas och rostfritt.

I går när det var dags att tillverka Hallonmoussetårtan igen, då dottern Elisabeth fyller 21 idag! GRATTIS!
Så kom denna väl tillpass! Jösses vad den mixar snabbt, vilken kraft denna maskin har!
Givetvis mixar den allt möjligt, så som såser, krämer och smoothies, krossar is and you name it…

I med hallonen, sedan hälldes grädden i och den ljumma hallongelatinet och vips var moussen klar att hällas ovanpå mazarinbottnen. Ska tilläggas att det är tur att jag har bättre muskler i armarna då glasskål och mousse skulle lyftas. 😉

Nu är tårtan klar och har stelnat. Gästerna kommer i eftermiddag och alla har ju redan smakat tårtan förut, men denna har blivit en favorit hemma hos oss.

 

 

12 kommentarer

 1. Hej Mariann, en fråga till dig, jag har nu i 3 veckor kört LCHF och har gått ner 1,5 kg, mitt sötsug har inte försvunnit men jag står emot, men borde jag inte gått ner mer i vikt. Jag har inte ätit ris, pasta, potatis eller vitt bröd på dessa veckor. Jag kör 1/2-1 st rågkus till frukost med 1 ägg, kaffe och liiite mjölk. I helgen tog jag mitt första glas rödvin på dessa veckor. mvh Sanna

  • Hejsan!
   Mycket hänger också på din bakgrund, dvs hur mkt övervikt och hur gammal är du, har du bantat mkt förut? Typ de frågorna.
   hade jag varit dig hade jag slopat allt bröd, för rågkuse innehåller mkt kolhydrater och underhåller suget efter sött och bröd.
   jag skulle koncentrerat mig om att äta bra mat tills jag blev mätt, och då fritt från ägg, kött, fisk, skaldjur och smör, även grönsaker.
   Men var noga med att du får i dig fett, byt mjölk till grädde.
   kram Mariann

 2. Jag vill endast gå ner 5 kg och har aldrig bantad, jag är 45 år. Fritt från ägg, kött , fisk, skaldjur? 🙂 Jag äter allt det där och bara fet grädde inga lättprodukter.

  • Ja alltså relativt fritt, dvs ca 1 gram per kilo kroppsvikt 😉
   kan skon klämma där? Att du äter för mkt protein?
   Om du har svårt för frukost, kanske nya flugan ;( lchf-kaffe är något för dig också?

   • Hur menar du med för mkt protein, alltså för mkt kött kyckling etc..tycker jag inte jag äter mer än innan, har bara bytt ut potatis, ris, pasta mot gräddstuvad vitkål, blomkålsmos, mer grönsaker etc..ost

    • man kan via kalkylatorn minmat på nätet lägga in vad man äter över dagen då ser man om amn får i sig rimliga mängder protein och tillräckligt med fett och lite kolhydrater. 🙂
     man brukar säga att ca 1 gram (beror ju på grad av intensitet och aktivitet också) per kilo kroppsvikt den man vill ha.
     Det gör att vill man väga 70 kg så bör man inte äta mer än 70 g protein över dagen, 20 gram protein per 100 gram köttråvara.

  • ja det är jobbigt men man gör ju det bara en krot tid så man vet vad en normal portion är, annars kan man ju bara äta på som du gjort också, det lär säkert ge sig med tiden.

 3. Jag tänker också så numera, bort med allt plast, glas känns säkert. När jag läste om att Canada hade förbjudit bisphenol A (BPA) i nappflaskor till barn, jagade jag runt efter glasnappflaskor, det var svårt att hitta för några år sedan. Det tog hela 2 år innan svenska myndigheter förbjöd BPA i nappflaskor, vilken slöhet, slapphet, nonchalans och O-genuint intresse för folkets hälsa att vänta så länge. Med fasa ser jag en och annan kollega värma sin mat i plastlådan i microvågsugnen, och sedan äta med kniv och gaffel direkt ur lådan, den blir repigare för varje måltid, nä hu för att få i sig giftiga plastrester. Bara för att det står i botten på lådan att den kan värmas i micro litar inte jag på att det är hälsosamt. Förresten, din wilfa-mixer, låter den väldigt högt? Jag gillar inte köksmaskiner som man måste plugga in öronproppar för att kunna använda.

  • Det handlar ju om i viss mån vad som ska mixas i den hur högt det låter. Men visst i akkten låter den. katterna rymmer, med det gör dom även med matberedaren m knivar och hacka nötter. Ungefär sådant ljud är det, ett himla liv alltså 😉
   Möjligt att faktiskt glas gör livet högre än plast som väl dämpar. Men jag tycker det är värt detta liv för maskinen är bra och kraftfull och är i glas. 😀

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*