Marianns top 3 för hälsa

Fick häromdagen delta i en undersökning som LCHF.se genomförde. Man ställde två enkla frågor där man hade några val att välja mellan.

Fråga ett var:
Hur många förkylningar man hade om året innan man började äta enligt LCHF?

och nästa fråga var:
Hur många förkylningar har du nu per år?

 

Förkylning av det slaget som påverkar en i 3 dagar eller mer gällde det.
Detta fick mig att tänka lite på vad är det som kan göra att många av oss som äter LCHF knappt aldrig är förkylda.

Mina top 3 till att vi i vår familj inte haft en enda förkylning av det slaget som LCHF.se frågade efter, på 3 år respektive 2 år på LCHF.

1. Att vi äter strikt LCHF, utan en enda smula spannmål och gluten.
2. Att det kött vi köper till 99% är gräsbetes, och fisken vild eller superbra uppfödd, inga tillsatser så långt det bara är möjligt.
3. Vi tar höga doser av vitamin D, vi tar ca 7000 IE /dagen nästan året runt.

Vill du köpa D vitaminer är dessa  tre olika bra: Holistic, Pharma Nord, Bättre Hälsa

Ska bli spännande sedan att få ta del av LCHF.se undersökning för att se om det är fler som har det som vi.

 

 

18 kommentarer

 1. Jag började med LCHF första veckan i april. Har alltså ätit så i ett halvår nu. Har precis blivit frisk från en riktigt ruggig förkylning med feber och allt. Tre veckor tog det…

  Innan jag la om kosten var jag i stort sett aldrig förkyld. Inte ens en lite bondsnuva. Så det är klart jag undrar. Kanske räcker inte ett halvår? Men varför blev denna så eländig? Kan inte minnas när jag hade feber senast.

  Ja ja, det kanske återgår till att jag i stort sett aldrig blir sjuk.

  • Hhmmm…. mysko, men som sagt ingen regel utan undantag. men här har vi alla tre varit super friska sedan kostomläggning och D vitaminer.
   Dottern som väldigt lätt fick feber med förkylning har inte haft sådant på 2 år nu, hon brukade också ha en dipp i humöret varje höst, det är också som bortblåst.
   kanske har med vitaminet D att göra, äter du det?
   KRAM

 2. Jag har ätit strikt i drygt ett år nu och från och till i dryga tre år. Jag är tyvärr ofta förkyld, men jag har två barn i dagisålder så jag skyller en del på dem.

  • God fredagkväll!
   Jaaa, dagisbarn släpar hem massor med baskelusker 🙁
   Får jag annars ställa en fråga äter ni D vitamin?
   Kram Mariann

   • Vi har ätit D-vitamin men antagligen i lite för låga doser. Nu har jag köpt D-vitamin från USA med 5000 IU per kapsel så det kanske ger resultat på sikt. Jag tycker det är så svårt att utläsa dosen på vitaminerna, det figurerar ju flera olika enheter.

    Trevlig söndagskväll!

 3. Vi har ätit glutenfritt o laktosfritt i flera år, har egna lamm (med högt Omega 3 i köttet), egenodlade grönsaker o alltid smör, grädde o fett. Sedan i våras äter vi enligt LCHF, o det som vi inte redan ”botat” innan med vår kost, botades helt efter omläggningen. Inga förkylningar, mage o tarm som fungerar tipp-topp och energi som bara den:)

  • Hej och varmt välkommen hit! 😀
   Härligt att höra! Jag tror just att det är viktigt VAD vi äter för sorts LCHF-kost och det ” bevisar” ju lite din story också.
   Kram och tack för att du delar med dig!
   Mariann

 4. Har ätit LCHF i 2 1/2 år nu, och kommer inte ihåg när jag sist var förkyld eller hade ont i halsen … Förr var det minst en gång i halvåret.

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
   Tusen tack för att du delar med dig av dina erfarenheter omkring detta, många upplever ju faktiskt just detta med förbättrad grundhälsa.
   Blir spännande sedan att redovisa LCHF.se resultatet.
   Kram från Mariann

 5. Har inte lagt om min kost men är intresserad av det mesta som har med mat och hälsa att göra. Märker dock att min mage ( knepig mage) är bäst då jag äter en måltid utan spannmål. Tränar mycket och är sällan förkyld Är intresserad av kombinationen hård träning och alternativ kost.. Den här sidan är intressant att läsa.

  • Hejsan och välkommen hit! Mycket roligt att höra att du gillar å läsa här! Glädjer mig 😀

   ja du gör nog helt rätt i att utesluta allt spannmål ur din kost ALLTDI, då vinner du nog allt!
   Jag tror inte lite socker är döden, men däremot är jag övertygad om att spannmålet är roten till allt ont, som författaren Lasse Berg brukar säga…
   Kram Mariann

 6. Det blev lite fel , det ska vara: är ofta förkyld samt om jag inte äter multivitamintabletter så spricker mina mungipor.
  Därför funderar jag på ändra min kost.

  • Hej igen!
   Du ska absolut inte bara fundera utan göra slag i saken och ändra din kost, ta bort 100% allt spannmål och dra ner på kolhydrater och mat som innehåller höga halter av omega 6, se till att maten väger över mot omega 3, då är du i hamn!
   Lycka till!
   Mariann

 7. Nej, Marianne. Ingen D-vitamin. Har faktiskt tänkt köpa och börja äta det. Har förstått att det kan vara viktigt men bara inte kommit dit än. Så det är något jag ska fixa omgående.

  Bortsett från den hemska förkylningen så mår jag ju mycket bättre på andra sätt. Domningar i händer på nätterna är borta. Mina morgonvärkande fingrar är numera helt utan värk. Så plussidan väger ju helt klart över.

  • Ok, det kan ju förklara något av förkylningen, för D vitamin är en av de tre viktiga sakerna att se över. 😀
   Härligt att + sidan väger över, det är ju ändå det viktigaste!
   KRAM

 8. Jo men det är lite svårt när jag hela livet ätit s.k ”idrottsmat” med stora mängder pasta,bröd,flingor mm. Men jag ska försöka.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*