Bakbokstillverkning…

Tänkte dela med mig av lite foton som kom till under tillverkningen av bakboken i sommar och berätta lite om hur det gick till när beskedet kom.

I mitten av maj förstod jag att Bonnier Fakta började provbaka mina recept, för att se om de dög i en bakbok hos dem.  Man hade haft mitt manus på sitt bord i endast ca 2 veckor, så de var mycket snabba att ”paxa” boken!

Jag blev givetvis väldigt nervös, för vem ska baka och vem ska provsmaka, detta funderade jag över.  Jag fick veta sedan att den som skulle provbaka äter LCHF sedan 10 månader och då blev jag lugnare, nu var det bara att vänta på reaktioner på bakverken. När  sedan mail började droppa in om att alla som provsmakade bakverken på redaktionen kallade dem för godsaker, då borde ju det inte bli ett nej till mitt manus, tänkte jag.

Måndagen den 13/6 kom det äntligen ”svart på vitt” att Bonniers antagit mitt manus och nu blev det snabba ryck!

Då jag inte fått lov att berätta ” vitt och brett” så var det bara några fåtal människor runt mig som fick veta och då jag kommit att bli vän med Ingela på LCHF-butiken, så kom det ett blomsterbud helt överraskande med en bukett blommor till mig och ett stort GRATTIS från Ingela. TACK Ingela för den underbara buketten som fick pryda vårt vardagsrum länge, och ständigt påminde mig om att jag faktiskt på riktigt ska få ge ut en bok!

Något jag aldrig ens kunnat fantisera om och som jag knappt kunde tro var sant, denna bukett rörde upp djupa känslor och gav mig en förståelse av att detta faktiskt händer mig på riktigt!

Jag var nervös för hur ska detta gå och hur ska jag, en amatör, kunna baka bakverk som ska plåtas och hamna för evigt i en bok? Jag hade en ögonoperation som skulle göras 27 juni och tänk om jag inte ser på länge, ja det fanns mycket oro och nervositet och en hel del att fundera över.

Dagarna innan ögonoperationen så kom återigen ett överraskande blomsterbud och denna gången var det i från Bonnier Fakta, och från min förläggare Lisa Ydring och hela redaktionen för övrigt.
Världens vackraste midsommarbukett! Där man önskade mig lycka till med ögonoperation och bakning! Tack!

Den levde till och med så länge att vissa kvistar fanns på köksbordet när Martin kom för foto av alla 40 recepten 14-15/7.

Här på bilden ovanför sitter vi och tar oss en fika runt lunch på fredagen. Kvistarna ser ni på bordet…

 

Detta får räcka för denna gången, och jag återkommer med lite fler bilder och berättar från själva fotograferingen vid senare tillfälle.

 

 

 

13 kommentarer

  • Hejsan! 😀
   Vi gjorde fotografering under endast sammanlagt 3 dagar, vi började den en torsdag kl 10.00 och avslutade fredag kl 14.00 då hade vi fotat 38 recept och foto på mig i olika varianter. Vi fick senare göra en halvdags omfoto av 5 recept, då Bonniers ville ha foto på 1 nytt recept man ville lägga till och 2 som vi valde att inte fotografera under torsdag och fredag och också ta några extra. Sedan hade vi ju dessa 5 timmars foto av processbilder i onsdags. Så sammanlagt har vi fotat/arbetat i 3,5 dagar med boken…
   Det kommer mer om detta framöver i inlägg, jag var superförberedd 😉
   Bonnier är ju Sveriges mest anrika och guldkantade bokförlag och därmed kanske det största bokförlaget och hos alla stora förlag tar det tid… man vill ge ut perfekta böcker och man jobbar minutiöst med formgivning och texter.
   //Mariann
   Sedan ska den gå till tryck i 1 dec och finnas i deras lager slutet feb… det ger boksläpp 13 /3. 😀

 1. Fantastiskt Mariann,

  Tycker det är på tiden att det kommer en bakbok med recept på saker som vi lchf-ätare kan äta med gott samvete. Är så trött på alla asketiska kokböcker med lchf där man lägger in typ grädde med bär som efterrätt, vad sjutton är det för fel att baka med tillåtna ingredienser? Om vi får göra bröd på husk, mandelmjöl, kokosmjöl o allt som finns tillgängligt, vad är då felet att omvandra samma sak till en kaka genom att tillsätta lite sukrin eller stevia som inte påverkar vårt blodsocker, det finns någon prudentlighet i lchf-världen kring bakverk, man ska minsann inte, trots att det inte finns något skäl att låta bli (ja om man inte triggas av sött och därmed fortsätter äta fel, men för de andra, de som inte triggas). Härligt att du förser oss med underbara bakverk som gör att det är så oändligt mycket lättare att hålla sig till LCHF-ätande, och också gör att man kan bjuda gäster på goda saker som man kan äta tillsammans! Heja!

  • EXAKT!! Huvudet på spiken!
   Så är det, jag kan också bli så trött på ”dubbelmoralen” ibland, det finns en högljudd falang som gillar det asketiska och att ”offra” sig, vill väl att alla andra och helst hela världen ska göra samma offer, men tyvärr det kan vi se oss i månen efter, kommer aldrig hända. Bättre är då att hitta bra och hälsosamma alternativ även för sötnosarna. här är det så fantastiskt roligt numera på våra kalas då de flesta som kommer hit är icke LCHF`are och tycker om bakverken och alla äter och är nöjda!
   Förut satt jag med bär och grädde, jag tillhör den skaran som inte har problem med det, men när familjen (gottegrisar) här förövrigt började det var då sakerna sattes på sin spets, de vill ha fikabröd och tårtkalas. Så för att hålla de båda på LCHF spåret fick jag uppfinna dessa bakverk och då kan jag ju lika gärna dela med mig, ofta finns ju fler människor av samma sort, sånna som inte tycker livet ska vara asketiskt 😉
   Så du har 100% rätt
   Stor bamsekram till dig
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*