Grova lchf-kex-knäckebröd

Ca 8-12 st

Ingredienser:

1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl fibrex
0,5 dl fibrex-strö ( Finax)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:

1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda torra ingredienser.
3. Blanda ner det torra i äggsmeten väl.
4. Klicka ut så många du vill ha på bakplåtspapperklädd plåt och platta ut dem väl max 0,5 cm gärna lägre.
5. Strö ev flingsalt och ev andra valda kryddor eller örter.
6. Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.

Dessa blir verkligen knäckebröd och med en viss ”råg”smak.

Tips: Gör det enkelt för dig och platta ut degen på bakplåtspapper till en stor ruta max 0,5 cm tjock och dela/markera den med kniv i lagomt stora ”knäckebrödsbitar”, grädda , torka och bryt.
Förvaras i burk med tättslutande lock, de behåller krispigheten bra.

©Mariann Andersson

 

 

 

 

11 kommentarer

  1. ugnen har gått varm;) idag, först dina tekakor, sedan en annan sorts knäcke/kex och nu dessa kex……..
    allt blev jättegott, provar dessa med sesam nästa gång;))

    • Ja, man ska ju egentligen baka när det är svinkallt ute 😉
      men man önskar ju lite kex och knäckebröd även på sommaren så… 🙂

  2. Ja, man ska ju egentligen baka när det är svinkallt ute 😉
    men man önskar ju lite kex och käckebröd även på sommaren så… 🙂

  3. Hej !
    Jag har provat många LCHF -recept med ambitionen att använda så lite sädeslag och kolhydratrika ingredienser men .Tyvärr var Grova LCHF kex de sämsta som jag provat.Torra oätliga.Måste slängas.Varför används inte mera fett i recepten. .

Lämna ett svar till Ann E. Thörnroth Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*