En liten förvarning ;)

Vill bara förvarna att jag fram i veckan här har ett par redigt goda smaskiga grejer som kommer komma. Godsaker som passar till kommande helg kanske?
Om någon vill förbereda sig kan man se till att ha hemma 100g god mörk choklad, 1 citron, mandlar och pistagenötter 😉
Resten bör väl finnas i ett LCHF-skafferi/kyl/frys 😉

Bilden visar den ena godsaken och den andra ska jag ha ovanstående ingredienser till.

6 kommentarer

  • Hejsan! 🙂
   Jodå de är hårda och krispiga :), goda som de är också. Visst kan de ju mjukna något i samband med att man har en fyllning (fuktigt) emellan.
   //Mariann

   • Åh, så sugen jag blir! Jag tänkte faktiskt göra Chocolate Chips Cookies en gång till om någon dag. Istället för muffins (får prova de vid något annat tillfälle då suget är större efter hårda kakor just nu). Men dessa kakor ser lockande ut också. 🙂

 1. Hej Mariann!
  Har en liten fråga till dig! Köpte för den tid sedan ”Baka med Lchf” Av Annika Rogneby. Nu är det så att jag inte alls gillar att ha i så mycket sukrin som dessa recept har, men tänkte att man man göra om dem lite så de passar mig bättre. Vet att du inte har mer än 2 msk sukrin i dina recept + stevia. Hur gör du om recept som har ex. 1, 2 dl sukrin? Är det 1 msk per dl…typ? Använder du någon gång Agavesirap? Hur doserar du då? Ser fram emot att din bok ska komma framöver! Ha det bra! KRAM 🙂

  • Jag tycker det beror på receptet. Innehåller receptet annat sötma också som vanilj, choklad eller grädde?

   2-3 msk som Mariann dosera är nog ett bra mått. Jag brukar halvera de flesta recept som kör med dl. Chocolate Chips Cookies skulle ha 1 dl Sukrin men jag halverade till 0,5 dl Sukrin och det smakade utsökt. Jag hade ändå 90 % choklad också som bidrog till lite sötma. Tycker en att det är för bittert går 85 % eller 70 % bra också.

   Ska det vara 2 dl Sukrin så vet jag inte riktigt. Om det är en STOR sats kanske jag skulle köra på halvera också (1 dl).

   För övrigt behöver man inte ha Sukrin alls (tycker jag) om man använder sötare choklad som 70 %. Om baket däremot inte innehåller choklad eller endast fyllningen osv. så passar Sukrin däremot.

  • Hejsan! 🙂
   Jag skulle i så gott som alla lägen ta 3 msk sukrin och 1/4 krm stevia, dvs i normala kakor.
   Den boken har jag och jag skulle säga att byt ut allt till just min kombo av sötning så får du fungerande recept.
   Jag kan inte förstå hur man kan hiva i så mycket sukrin i normala kakor.
   sedan som Rebecka nämner att om du använder 70% choklad kan man väl välja att inte söta alls, men detta får man prova sig fram till.
   Ju högre kakaohalt ju mer extra sötning med sukrin och stevia tycker jag behövs. egentligen skulle jag vilja övergå till att använda mer råchoklad och söta själv med sukrin och stevia.
   Nu anävnder jag inte så ofta choklad i mina bakverk, jag tror att det bara finns ett enda recept av 40 i bakboken med choklad och det kan mkt väl gå att byta ut till kakao.
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*