Pannbiffar med stuvad vitkål

Ingredienser:

500 g köttfärs
1-2 finhackade gula lökar
1 dl grädde
1-2 ägg
salt och peppar

Vitkålsstuvning:
1/2 litet grovt hackad vitkålshuvud
vatten
2 dl grädde
salt och peppar’
smörklickar

Gör så här:

1. Blanda färs med övriga ingredienser väl och forma runda biffar.
2. Stek dem på mellanvärme tills de är klara. Det är gott om de är lite lätt rosa inuti, då blir de inte så torra.
3. Lägg den grovt hackade vitkålen i en gryta med lättsaltat vatten som täcker den nästan.
4. Koka dem mjuka och slå sedan av vattnet.
5. Häll grädden i en kastrull och krydda, häll sedan i vitkålen och rör runt. En redig smörklick i gör susen!

ÄT!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*