Man är ju lustig…

och vanemänniska… uppenbarligen…
Nu idag ser jag  att jag kan äta mer protein än vad jag trott,  upplevs lite som ” jösses vad ska jag nu stoppa i mig?”
Märkligt vad fort man ändå kan ställa om till att äta mindre protein och finna en liten mängd fullt tillräcklig.
Nu sitter jag här efter en rejäl middag i magen (känns det som) och kan stoppa i mig ”massor” till!?

Givetvis beror det hela på att jag är mätt hela tiden, inte går hungrig och därför inte känns som att jag försakar något.  Middagen här brevid är en fjärilskotlett på 177 g, 150 g kokt blomkål mixat med 50 g smör, 95 g champinjoner stekta i 30 g smör.

Undra vad kvällsmaten ska få bestå av…

 

 

8 kommentarer

 1. Jag upplever faktiskt precis samma sak! Efter att ha stått still i vikt rätt så länge började jag kolla runt lite och funderade tom att börja mäta ketoner men jag kände att det gick emot mina principer med LCHF, jag ville inte bli så där hysterisk som jag var förut när jag alltid vägde och räknade kalorier. Av en slump såg jag ditt inlägg om att äta för mycket och rannsakade mitt dagsintag. Sedan dess har jag drastiskt reducerat mitt proteinintag och gottar mig i fett istället. Och det lustiga är att jag blir så otroligt mätt på bara lite kött! (med massa smaskig fet sås till förstås) Skillnaden är enorm och jag har börjat att dala i vikt igen. Tusen tack!

  • För mig kändes det som att efter middagen hade jag ”massa protein kvar att äta”, jag har gått i känslan att ”dra ner på proteinet” precis samma som när man drog ner kh.
   fast de hålls ju nera per automatik nu, kändes som om proteinet nu också hade hamnat under ”per automatik” och då gav upphov till ”överflöd” känsla. 😉
   var detta förklaring på din fråga som jag inte riktigt hängde med i :/

   • Nja kanske.
    Jag tänkte på din kommenter:
    -Nu idag ser jag att jag kan äta mer protein än vad jag trott…..
    Jag trodde du menade att du kommit på att du skulle öka ditt protein intag igen pga av att du legat för lågt en tid.
    Alltså helt över lag. Inte bara vid den måltiden.
    Jag missuppfatta kanske inlägget.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*