Lakritsbollar

Ca 10-12 bollar

Ingredienser:
100 gram mjukt osaltat smör
4 dl mandelmjöl
1 msk Mariannsocker = Bakery+  😉
2-3 msk lakritspulver (vill du ha kraftig lakritssmak bör den högre andelen tas)

Mandelmjöl att rulla bullarna i

Gör så här:
Blanda samman allt mkt väl, tycker du det känns väldigt kletigt så kan mer mandelmjöl tas i.
Rulla bollarna i mandelmjöl och ställ dem kallt i några timmar. Föraras i kylskåp.

18 kommentarer

  • Du kan hitta det i diverse internet butiker, man bör (hoppas jag) kunna googla lakrtispulver + köpa och hitta det.
   Kanske även hälsokostaffärer kan ha detta?
   Väldigt bra att ha hemma hur som, då man kan göra massor med det ex min lakristkladdkaka som också finns på bloggen, även lakritspannacotta är gott.

 1. Wow!!! Perfekt!! Jag har för några dagar sedan beställt lakritspulver ifrån EkoB…. vad det nu heter. Där man köper den franska fina stevian. Så jag går här och väntar på pulvret och funderar så på vad jag ska använda det till förutom till glass som jag redan bestämt. 🙂 Tack för tipset. Hoppaas mitt lakrits kommer idag! Är redan sugen på bollarna!

 2. Tyvärr så stämmer det att lakrits kan innehålla gluten. Men att Lakruítspulver innerhåller kan också stämma tyvärr. Många blandar ut det för att tjäna extra på det.

 3. Ja självklart ska det stå att det innehåller spannmål eller gluten isf. Vet bara att en vän till mig har gluten o frågar alltid om produkter som har lakritssmak. men jag tror bara det är själva tillverkningen av lakritsprodukter som man använder tex mjöl i.

  • Ja det vet ajg att den mesta lakritsen innehåller gluten min dotter läser allt finstilt och älskar lakrits… men pulvret är 100% lakritsrot.

 4. Hej. Allt ser jätte gott ut. men jag undrar hur mycke kolh är det på en bit/port? på alla dina recept kanske är svårt att räka ut.

  • Man kan väl relativt lätt räkna ut det, bara å väga mandlarna och ta reda på just hur många kh mandlarna man själv använder har, det spänner ju från 4 gram -14 gram kolhydrater på mandlar.

  • Det är 4 dl mandelmjöl i receptet inte Aman Pranas kokosnötsmjöl, mig veterligen så har inte Aman Prana något mandelmjöl. Men om de har det så ska det vara 4 dl mandelmjöl även av den sorten.
   Men jag tror du har förväxlat mandelmjöl med kokosmjöl, är det så?

1 trackback / pingback

 1. Lakritsbollar LCHF | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*