Ingredienser:
800 g köttfärs
3 ägg
2,5 dl creme fraiche
salt
svart/vitpeppar
timjan
basilika
ev färsk basilika
Salladen:
2 stekta tärnade zucchini, kryddad med salt o peppar o torkad basilika
1 ask körsbärstomater
1 liten burk kalamata oliver
1 påse ruccolablad
1 grov hackad rödlök
2,5 dl cremefraiche
1/2 dl majonnäs
salt och peppar
blanda färs med alla ingredienser och lägg upp den i limpform på en ugnsfast plåt/form. Grädda i ugn 200 grader i ca 45 minuter.
Salladen:
Skala och tärna zucchini, fräs den lite mjuk i smör, krydda. Ta upp och låt svalna/kallna.
Blanda creme fraiche och majonnäs väl, blanda i grovt hackad rödlök och delade urkärnade oliver. Riv isär ruccolan och blanda ner väl. Dela tomaterna i 4 delar och blanda försiktigt ner. Blanda sist ner den smörfrästa zucchinin.
Självklart passar salladen superbra till grillat!
Skriv en kommentar