LCHF sötningsmedel och blodsockerkurva

I lördags hade vi besök av svägerskan och självklart hade hon lånat med sig diabetesstickor och mätare.
Detta var sannerligen spännande, nu hade jag chansen att själv sticka mig och se hur LCHF-sötningsmedlen påverkar mig.

Vi hade som jag anser det en ”frossar eftermiddag”, när hon kom mätte vi blodsockret ( 5.3), jag hade då inte ätit något större på  flera timmar sedan frukost. Vi hade tänkt att ta en joggingtur, har hört att träning höjer blodsockret. Så vi mätte också efter träning i 45 minuter för att allt skulle gå rätt och riktigt till (5.2).

När vi kom hem gjorde jag middag och det var en ”snabbmat”, dvs min kycklinggryta med creme fraiche och grönsaker i. Vi åt alla ordentligt och 30 minuter efter middag tog vi blodsockret igen (5.9).

Eftersom jag hade gjort min moccaglass med råchoklad = luo han guo dagen före hade vi en rejäl skål med glass, 30 minuter efter den mättes blodsockret igen (5.7).

Vi vart kaffetörstiga ganska snart efter glassen och drack en kopp kaffe och till kaffet var vi var ju givetvis tvungna att provsmaka en whoopie pie = sukrin och stevia, med mandelsmör och mandelmjöl emellan + mandelmjöl i kakan och givetvis 30 minuter efter detta mättes blodsockret igen (5.5)

Denna kurva verkar ju helt otrolig!?

5.3: 6 timmar efter frukost
5.2: efter träning
5.9: 30 minuter efter middag
5.7: 30 minuter efter glass med luo han guo
5.5: 30 minuter efter kaffe och kaka = sukrin och stevia

Om någon som har bättre förstånd på blodsockerkurvor så får ni gärna hjälpa mig här med tolkning och ev tips i hur jag en annan gång ska ta stickorna.

6 kommentarer

 1. Bra mat= stabilt blodsocker!!!
  (Men självklart påverkas testresultatet även av hur bra din egna insulinproduktion är. En diabetiker får ofta högre värden än en ”frisk” person då dibetikerns bukspottkörtel inte producerar insulin/väldigt lite insulin. )
  Träning = lägre och stabilare blodsocker.

  • Tack för svar! 😀
   Jag räknar mig till de insulinresistenta, jag han dock ej bli diabetiker i alla fall. Jag är ju överviktig fortfarande på 10 kg och tränat bara i 3 veckor. Hoppas vikten rör på sig neråt av det…
   Men tydligt verkar det ju vara att jag inte reagerar på sötningen i alla fall.
   //Mariann

 2. Om du är insulinresistent har du ju toppenvärde efter både mat & fika!! Härligt med en kost som FUNGERAR, tänk vilken lycka att få äta god och hälsosam mat i stället för att ta diabetesmedicin och riskera att få otäcka följdsjukdomar som hjärt & kärlsjukdomar, dålig blodcirkulation, ögonsjukdom, fotproblem, njur- och nervskador…………….

 3. Hej
  Min enda synpunkt ār att det ār alldeles för tidigt att testa blodsockret redan efter 30 min på mej I alla fall tar det 1-2 timmar innan det rātta vārderna visar sej . men intressant ār det , ha det gott

  • Hej och välkommen! 🙂
   Jag har fått tips om att ta också efter 1,5 timmar, så nästa gång det ges möjlighet att testa mig ska jag ta bortemot till 2 timar efter intag då.
   Jätte tack för tips, då jag inte vet hur man ska göra och tänka i just denna fråga.
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*