Köttfärslimpa med bacon och gräddsås

500 g köttfärs gärna gräsbetes
1 stor finriven gul lök
2 ägg
några skvättar grädde
1 msk kokosnötsmjöl
salt och peppar
Baconskivor

Sås:
Smör
2 dl grädde och ev lite redix

 

Gör så här
Blanda färsen med alla ingredienser utom bacon.
Lägg smörklickar i en ugnsfast form och forma en stor avlång limpa av färsen och lägg den i formen och lägg lämplig mängd bacon ovanpå.
Grädda i ugnen i 175-200 grader i  ca 45 minuter.
Vispa samman redix och grädden och slå det runtom efter drygt halva gräddningstiden, rör runt lite att smör-och baconfettet blandar sig med grädden, låt köttfärslimpan gräddas klart.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Tack Marianne!
    Funderade precis på vad vi skulle göra för mat på jobbet idag, är min tur, och nu vet jag precis vad det blir!
    Ha en trevlig helg!
    Kram Maria

Lämna ett svar till Jimmie Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*