Länk mellan autism och diabetes?

Alla bloggläsare vet säkert att jag gärna följer bloggen Paleofriend. Michael som har bloggen är klok (tänker själv) och det han skriver om idag vill jag gärna vidarebefodra till läsarna här.
Jag klipper in lite ur texten.

”Personligen tror jag att ökningen av autism handlar om flera miljöfaktorer. Mycket talar för att en allvarlig brist på vitamin D hos mor och barn försvårar en normal utveckling av hjärnan. Vitamin D behövs också för att immunförsvaret ska fungera, och de som får diagnosen har ofta problem med det. Många föräldrar med autistiska barn menar att det var vaccinationer som utlöste sjukdomen, men området är kontroversiellt och minst sagt infekterat.”

”Det är mycket glädjande att se en ny vinkling på autismforskningen i en ny artikel i Science Daily: Common Link Suggested Between Autism and Diabetes: Study Implicates Hyperinsulinemia in Increased Incidence of Autism. Från texten (min (paleofriend)översättning):

“Det verkar som om både typ 2 diabetes och autism har en gemensam underliggande mekanism – försämrad glukostolerans och hyperinsulinemi,” säger biokemisten Michael Stern vid Rice University, författare till en debattartikel som nu finns online i den här månadens utgåva av Frontiers in Cellular Endocrinology.

Hyperinsulinemi, ofta ett förstadium till insulinresistens, är ett tillstånd som karaktäriseras av höga nivåer av insulin i blodet. Insulinresistens förknippas ofta med både fetma och typ 2-diabetes.

“Det skulle vara mycket enkelt för kliniska forskare att testa min hypotes,” säger Stern. “De kan göra det genom att sätta autistiska barn på en lågkolhydratkost som minimerar insulinutsöndringen och se om symptomen förbättras.”

Så återigen, ÄT LCHF för sjutton gubbar!

Vill du läsa mer om D vitaminet och vilka som är bra att köpa kika HÄR

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*