500 g köttfärs, gärna gräsbetes
1-2 hackade gula lökar
ca 200 g passerade tomater
2 dl grädde
2 ägg
ca 150 g fetaost
valfri mängd svarta oliver
1 liten tärnad zucchini
salt o peppar
vitlök
oregano
basilika
lite mynta ca 8 blad
Olivolja
Gör så här
1. Fräs lök, tärnad zucchini och färs i smör (inte snåla 😉 ).Krydda.
2. Vispa samman passerade tomater och grädde. Vispa sedan ner 2 ägg och blanda i hackad mynta.
3. Lägg köttfräset i en väl form och häll över äggstanningen.
4. Grädda i ugn 175-200g i ca 20 minuter.
ringla gärna över en olivolja vid serveringen
Det där såg verkligen gott ut! Det ska jag prova vid tillfälle.
//Pernilla
Hejsan!!
Kul att du hittade hit och varmt välkommen ska du känna dig!
Denna är supergod om man gillar det grekiska smakerna. 🙂
Vilket vi i familjen älskar därav många grekiskt inspirerade rätter.
Låter också spännande med din blogg, den måste jag kolla in. Från tjockis till marathonlöpare, det låter nått det!! 😀
Välkommen hit igen!
kram Mariann
Ikväll har vi ätit denna gratäng. Gjorde enligt recept fast utan oliverna.
Den var ruskigt god. Den gör jag igen. =)
KUL!! 😀