Köttfärsgulasch – allt i ett gryta

Ingredienser:

500 g köttfärs, gärna gräsbetes
1-2 grovt hackade gula lökar
ca 200 g passerade tomater och 3 msk tomatpuré
2 paprikor av valfri färg i bitar
1 liten zucchini i bitar
Salt och peppar
lite vitlökspulver
paprikapulver
chilipulver
cayennepeppar

Gör så här:

1. Fräs färs och lök i smör (inte snåla med smöret)
2. Lägg i paprikorna att fräsa med en kort stund.
3.  Häll på tomaterna och krydda.
4. Lägg sedan i zucchini och låt puttra i 5 minuter.
5. Smaka av och ev krydda mer. Serveras med rediga klickar kall creme fraiche eller turkisk yoghurt

Smaklig måltid!

 

5 kommentarer

    • Tjenamoss!
      Jodå… bönorna fanns med i tanken när jag skrev ner receptet, men när jag lagade den såg jag att ”jisses vad mkt ”grönt” det blir”. Så de fick stryka på foten 😉
      Dock missade jag å ta bort dem ur beskrivningen…
      Men man kan ju hiva ner brytbönor om man vill! 😀

  1. Alltså det här ser sååå gott ut! Jag måste ta och göra detta en dag. Saknar några ingredienser så ska köpa det när jag handlar nästa gång.

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*