Köttfärsgulasch – allt i ett gryta

Ingredienser:

500 g köttfärs, gärna gräsbetes
1-2 grovt hackade gula lökar
ca 200 g passerade tomater och 3 msk tomatpuré
2 paprikor av valfri färg i bitar
1 liten zucchini i bitar
Salt och peppar
lite vitlökspulver
paprikapulver
chilipulver
cayennepeppar

Gör så här:

1. Fräs färs och lök i smör (inte snåla med smöret)
2. Lägg i paprikorna att fräsa med en kort stund.
3.  Häll på tomaterna och krydda.
4. Lägg sedan i zucchini och låt puttra i 5 minuter.
5. Smaka av och ev krydda mer. Serveras med rediga klickar kall creme fraiche eller turkisk yoghurt

Smaklig måltid!

 

5 kommentarer

    • Tjenamoss!
      Jodå… bönorna fanns med i tanken när jag skrev ner receptet, men när jag lagade den såg jag att ”jisses vad mkt ”grönt” det blir”. Så de fick stryka på foten 😉
      Dock missade jag å ta bort dem ur beskrivningen…
      Men man kan ju hiva ner brytbönor om man vill! 😀

  1. Alltså det här ser sååå gott ut! Jag måste ta och göra detta en dag. Saknar några ingredienser så ska köpa det när jag handlar nästa gång.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*