Kolesterol och LCHF

Som LCHF´are är man inte rädd för kolesterolet, tvärtom, här äter vi ägg så det står härliga till! Familjen gör åt ca  10-15 ägg per dag och därmed behöver inte kroppen själv tillverka så mycket kolesterol då vi tillför den detta via äggen. Som kostdoktorn uttrycker det,
”Det har visat sig att i runda tal 80% av det kolesterol kroppen behöver nybildas av kroppen själv, framförallt i levern. Äter man mindre kolesterol bildar kroppen mer själv. Äter man mer kolesterol bildar kroppen mindre. Kolesterolet i kosten spelar alltså en marginell roll, och troligen finns ingen anledning att bry sig om hur mycket man äter.”

Så därför gott folk ÄT ÄGG!

Den som driver kolesterolfrågan och upplyser om myten omkring detta är Docent Uffe Ravnskov som också skriver många artiklar och böcker om ämnet. Han skriver så här:

”Äldre människor med högt kolesterol lever längst.
Det tar lång tid för dom, som sedan många år blivit utsatt för kolesterolkampanjens hjärntvätt, innan de fattar den fulla innebörden av denna observation. Men att det förhåller sig på det viset framgår av minst 15 vetenskapliga studier”

Så om du vill på riktigt förstå kolesterolmyterna läs gärna han böcker

Fett och kolesterol är hälsosamt – Om gamla och nya kolesterolmyter

och Hur kolesterolmyten hålls vid liv

Vill du läsa lite kort om myterna så går det utmärkt här.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*