Kokosfett kallpressad medicin?

Först ska väl klargöras att kokosfett och kokosolja är samma sak, kokosfett kallas det oftast i fast form och när temperaturen överstiger 24 grader då blir den olja.

”Kokosolja har helt otroliga näringsvärden och farmakologiska möjligheter. Oljan har tyvärr blivit oförtjänt nedvärderad och varit förlorad i den moderna medicinen under årtionden. Åter igen håller kokosolja på att få den upprättelse den förtjänar. Den är inte bara den i särklass mest hälsosamma oljan, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena. Kokosolja ska inte förväxlas med det härdade kokosfettet som finns att köpa i våra livsmedelsbutiker.”

 

Läs gärna vidare och förundras över att vi avhållits denna ”medicin” så länge…

Jag minns att man absolut inte skulle göra ischoklad för det var så fruktansvärt och våldsamt onyttigt. Kanske det är superfood nu!

Gör man ischoklad på rå-choklad (sötar själv) och kallpressad kokosolja så får man i sig kakaobönans fina egenskaper och kokosoljan, kan det bli bättre?

Har du en del frågor omkring kokosoljan kanske fler av dem besvaras här.

Jag tar kokosolja varje dag i mitt morgonkaffe en rejäl matsked och då mitt kokosfett smakar kokos så smakar det som kaffe med kaka 😉
Jag har provat olika sorters kokosfett, men numera aldrig  det så kallade ”silverpaketet”.
De som brukar handla på LCHF butiken kan hitta ett bra kokosfett med smak där och även rå choklad.
Många har svårt att veta vilka kokosoljor som finns och vilka är med smak och utan smak, här kommer lite tips.
Vi har haft Cocosa med smak  och utan smak.
Biofood (billigast) är ett annat märke som vi haft mest och finns med smak och utan smak och denna säljs numera av vår ICA affär.
Du hittar dessa även på shopping4net
Holistic har en kokosolja som jag inte provat men som säkert är jättegod.
Fler av dessa olika märken finns säkert också att få tag  på i hälsokostaffärerna.

Så unna dig en kallpressad medicin!

 

 

16 kommentarer

 1. Hej hej! Själv har jag inga problem med att bara äta en sked kokosfett som det är, men kan du tipsa om några sätt att använda den ”på riktigt” i dagliga livet? Och kan man använda den med smak till stekning? När jag köpte Cocosa senast, sa de att man i te ska steka i smaksatt, för den är inte anpassad..? Barnen äter inte fettet om jag inte mixar i smoothie, men måste finnas fler användningsområden! / Anette

  • Jag kan absolut tänka mig att använda det i stället för smör i kakor, men då bör det nog vara den utan smak, jag skulle i alla fall inte vilja ha kokossmak på allt. 😉
   Jag tror väl (vet inte) att det måste gå att steka i den som smakar kokos, dock är den så dyr att jag tänker mer att den smaklösa är bättre.
   Kram Mariann

  • VÄLKOMMEN HIT!
   även här finns Renée Voltaire och den är dyr. Får kika efter kung markattas.
   KRAm och jätte tack för dina tips!
   Mariann

 2. Själv dricker jag just nu karibiskt te med smak av kokos och en rejäl matsked kokosolja i, framhäver smaken och blir supergott. Tack för alla dina fina inlägg, LCHF is the shit! 😉

 3. Jag tycker också om kokosfett i kaffe -dock har jag läst någonstans (på någons blogg, minns ej vilken) att en del av nyttigheterna går till spillo om man hettar upp det kokossmakande fettet såsom i kaffe t ex. Det har gjort att jag tar mitt kokosfett BÅDE i kaffe och på sked vid sidan om.Allt för att inte riskera vitaminförlust. Någon fler som vet något mer om detta?

  Gunilla i Luleå

  • Borde inte vara så då man säger att kokosfettet är det bästa fettet och det tål högst temperatur för upphettning.
   Men veta gör jag inte…

   //Mariann

 4. Du skriver om rå-choklad. Är det inte lika nyttigt med vanlig kakao? Jag blandar rumsvarm kokosolja med så mycket kakaopulver jag kan få i och äter som ”godis”. Ingen sötning!! Ett bra sätt att få i mig dagens kokosoljeranson samt kakaons nyttigheter, tycker jag. Kan du se några nackdelar? Förutom risken att äta för mycket förstås. 🙂

 5. Oljan är väl väldigt välgörande även om man inte äter flera msk per dag?

  Jag känner för att äta ca 1 tsk per dag. Är det för lite? Vad är minimum?

2 trackbacks / pingbacks

 1. Frukostförslag och ett dammigt inre |
 2. Kan den bästa och godaste kokosoljan vara Holistics? – Receptlchf

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*