Kan den bästa och godaste kokosoljan vara Holistics?

Verkar så, dock har jag säkert inte smakat alla sorter ännu… så man får väl reservera sig 😉
Vilka oljor använder ni?

Jag skrev härförleden ett inlägg om kokosfett kallpressad medicin och där nämnde jag lite olika kokosoljor vi provat osv.
Jag hade dock inte provat Holistics olja och detta tyckte någon var lite synd då den var den godaste på marknaden.

Jag tänkte att detta måste ju testas och nu då jag fått hem ett par burkar av Holistic kallpressade kokosolja så har vi alla i familjen testat den och jag kan nog hålla med han som mailade mig, att den är den godaste kokosoljan hitintills som vi provat. Kan köpas bla. på Bodystore

Den är så superlen, som sammet i munnen. Len och mild kokossmak. Den vi haft mest har ju varit Biofoods och när man nu jämför så är den smulig… inte alls lika god i munnen.

Jag skulle också vilja passa på att lyfta fram det som Holistic skriver om ”virgin” oljor och tar mig friheten att klippa in lite av texten här:

Många frågar oss varför vi inte kallar vår kokosolja virgin? Tja, det kan vi väl göra, men vad betyder det?

Virgin är en urholkad industristandard från olivoljan där vissa producenter av olivolja säger att det betyder ”från första pressningen” (och att Extra Virgin är från första pressningen men med extra bra kvalitet) medan andra producenter av olivolja säger att virgin betyder ”från andra pressningen” (och att Extra Virgin är från första pressningen).

Förvirrande? Ja, men ännu mer förvirrande är det när man försöker föra över begreppet till kokosolja. Faktum är att när det gäller kokosolja så betyder det ingenting! Kokosolja pressas bara en gång, så per definition är all kokosolja Virgin.

En del tror att Virgin och Extra Virgin kokosolja betyder att den är kallpressad. Men det finns gott om kokosolja med dessa beteckningar som inte är kallpressad. Raw food däremot, det är kallpressat på riktigt!

En amerikansk tillverkare ger Virgin kokosolja defintionen: kokosolja som kommer från färska kokosnötter där oljan framställs utan upphettning eller kemikalier. Det är en definition som vi tycker om. Det är dessutom ett krav som vår kokoslja uppfyller med råge!

Men så länge det inte finns en överenskommelse mellan producenterna vad Virgin och Extra Virgin betyder kan det betyda precis vad som helst! I dag är det mest av allt ett ”buzzword” som reklammakarna gillar för att öka försäljningen.

 

 

31 kommentarer

 1. Det är lätt att sälja när man lägger ord i munnen på folk som smälter =) Som tex ”Roasted Garlic” osv osv!

  Jag älskar Nutivas cocosolja, köper från Iherb! =)

  • Hejsan och välkommen hit!
   Nutiva, har aldrig hört talas om det, iherb vet jag, men det är långt ifrån alla som vill köpa från USA.
   För det finns inte här eller?
   Ett par cocosoljor vi provat är iaf smuliga, crearomes och biofoods, cocosa är så länge sedan jag använde, och nu har jag provat holistic och den var jätte god i jämförelse med de vi senast använt.

   Kram Mariann

 2. Vi kör med oljan från LCHF butiken. Den i plastlåda. Måste väl vara bra eftersom den säljs i den butiken..?Tycker den har godare smak än Kung markattas olja. / Anette

  • Hejsan!
   Klart den är bra vet inte om jag provat den.
   Jag tror nog alla oljor är bra, men jag har märkt detta med att somliga är smuliga, gott som peelingkräm kanske 😉
   Jag har ju oljan i ansiktet också (billigt)
   men i munnen är en len kokosolja ändå godast… fast nyttiga är nog alla!

 3. Vi äter Kung Markattas kokosolja…..så åxå min mamma med alzeimers o hon har visat mycket goda resultat redan efter en veckas användning…….på sitt sjukdoms tillstånd alltså……:)/Jeannette

 4. Hur är Kung Markattas kokosolja? Hört ett ryckte om att det ska finnas på ICA MAXI så tänkte gå dit och köpa. Jag har trots 1 år av LCHF aldrig använt kokosolja till något. Men nu är jag himla sugen! Dels på ischoklad men även i kaffe och steka i (steker alltid i smör men måste steka på medellåg värem för det inte ska bli bränt).

  Vet två hälsobutiker som säljer Biofoods också. Vilken föredrar du av Kung Markatta och Biofoods? Om du har smakat Kung Markatta.

  Jag trodde först att LCHF:are var emot silverpaketet för att det är samma tillverkare som av Becel (Unilever). Alltså moralisk/principiell orsak. Men sen har jag förstått att det INTE är vanligt kokosfett/kokosolja utan riktiga orsaken är att det är härdat fett.

 5. Jag har precis köpt Kung Markattas kokosolja och ätit den som den är på en liten sked. Lite ovant, som vaselin med kokossmak 🙂 Men jag tänker fortsätta för jag är nyfiken på hälsoeffekterna. Nu undrar jag om du kunde kanske ge lite förslag om hur man kan variera sitt intag, lite recept och tips på hur man kan äta den (och kanske få sin bättre hälft som är lite kräsen med mat och smaker att få i sig den)? Tack för en bra blogg!!

  • Hejsan och välkommen hit!
   Du kan absolut ta kokosfett istället för smör i alla recept. 🙂
   Dock gillar jag smörsmak i mat och bakverk 😉

   Kram Mariann

   • Bra blogg!

    Tänker själv byta ut smör mot kokosolja men undrar då om man ska ta samma mått eller krävs det mindre kokosolja? En sak till, til Lifes hemsida står det att man bara kan äta 1-2 tsk om dagen. Hur blir det då?

    MVH / Jennifer

    • TACK!:D
     man kan ta upp mot 3 msk. FAST om du inte är van så börja med 1 tsk för att se hur magen reagerar, man kan bli lös i magen.
     Så övergå försiktigt.

  • Vi hade den i ”tidernas begynnelse” har svårt att minnas, men den var säkert len och inte smulig.
   Vet inte om det kan ha hänt nått med smuliga oljor? Fryst eller så i frakt?
   kram från mariann

  • Hejsan!
   Den har jag inte provat, men den är säkert jättebra den också! Så köp du den om det är den du lättast kan få tag på 😀

 6. Tropical Traditions och Dr Mercola är dom enda jag har prövat . Fast desvärre finns dom inte att köpa i Sverige. Jag har tänkt att pröva
  holistics.

 7. http://www.iherb.com Använd koden WMW522 så får ni 5usd i rabatt, täcker i stort sett frakten. Vissa saker är halva priset mot sverige och under 200kr är det tullfritt. Handlar man över 40dollar får man 10 i rabatt.

  Handlar man över 200kr så tillkommer 100kr (posten admin. Avgift) plus 12% moms på kosttillskott. Kn trots det bli billigare än Sveriges priser.

 8. Hej. Jag har samma fråga som en annan person hade lite tidigare, alltså, vilken föredrar du, och kanske även andra här inne på forumet; kung markatta eller Biofood? Varför jag undrar är för att jag själv inte har råd att lägga mer än 50 spänn på en burk och därför gärna lägger det på i så fall den som smakar bäst för en liten peng.

 9. Ok. Jag tänkte även börja med att testa Alba Handels kokosfett då den var en av de två som såldes på min Coop Extra.
  Sen blir nästa inköp Biofood för att känna skillnaden.

 10. Har köpt Holistics under lång tid på shopping4net för 155 men nu tänkte jag testa markattas som jag köpte på Coop för 98 och för den stora prisskillnaden så är det inte värt och köpa holistics för så dyr peng så nu blir det markattas olja istället och jag känner ingen större skillnaden i smak

1 trackback / pingback

 1. Det bloggas om os oss. Igen. | Holistic bloggar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*