Hemgjord glögg


Jag gör det jag kan för att göra det enkelt för mig ( i synnerhet julmånaden), så jag köpte två påsar glöggkryddor Santa Maria påsar, och använde de  till en flaska gott ekologiskt torrt rött vin.

Till det tillsatte jag 2 msk Bakery+. Låter detta hettas upp och stå att dra i 1 timma, sedan silar jag av det tillbaka i flaskan. Detta blir en kryddig glögg, då påsen rekommenderar 1 påse till en flaska…

God 1 advent!

19 kommentarer

 1. Precis så där hade jag också tänkt göra. Köpa en flaska rött och en påse (eller två) med glöggkryddor.
  Fast jag kommer nog att längta efter Blossas goda starkvinsglögg. Tror jag….

  • Hejsan och varmt välkommen hit!
   Joo tänkte jag skulle skrivit det att konjak eller vodka kan tillsättas för dem som önskar stark glögg… det gillar inte jag 😉
   Det står dock på påsen 😉
   Kram från Mariann

 2. Låter som en mycket god och bra idé! Om man använder sukrin, hur mycket rekomenderar du att man har i då?

  Tack för alla bra recept och övriga inlägg! Ser verkligen fram emot din bakbok också 🙂

  //Theres

  • Hejsan och jätte välkommen hit!
   jag skulle tycka att 0,5 dl borde klara sig, men prova dig fram lite där.
   Kul att du ser fram emot bakboken! 😀
   Kram och varmt välkommen hit igen
   Mariann

 3. Jag hade i ca 0,75 dl sukrin. Det blev nog i sötaste laget för mig, men när jag smakade först kändes den inte så söt. Kanske det söta kommer efter en stund? Så kör på Marianns mått, 0,5 dl om du är sötkänslig 🙂

  Toppenbra blogg detta, måste jag säga. Läser ofta dina recept!

  • Hejsan!
   man kan laborera som man vill med extra bär mm 🙂 och just sötningen är svårt då det lätt blir för sött och framförallt ”biverkningar” av sukrinet/erythritolen. Så hellre mindre och öka nästa gång.
   Kram mariann

 4. Ja just det! En sak till var det ju. Jag hade inte färdiga kryddor, dom hade inte det i vår lilla butik, men det funkade lika bra med glöggkryddorna var för sig liksom. Sen hade jag i ca 0,5 dl frysta hallon oxå. Blev mumma!

 5. Ja men duuu. Tänkte ju inte så långt som att ha i lite konjak eller vodka. Har bägge hemma så nu jäklar ska det göras ”nyttigare” glögg.

  🙂

 6. Köpte en påse glöggkryddor jag oxå, och testar just nu. Står på dragning en timme nu, tog ca 5 dl rött boxvin som jag hade hemma och ca 2 dl whisky som jag hade hemma, och glöggkryddorna. Har aldrig gjort detta förr, så det ska bli spännande! Uteslöt alla sockervarianter, då jag inte har något av det hemma, och för att jag är rädd att det triggar sockermonstret! Smakning om en timme! Lite mat först.

 7. Använder du russinen i glöggkryddblandningen eller plockar du ut dem? Eller russinen kanske inte påverkar så mycket eftersom man inte äter dem?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*