Het kycklinggryta med chili, apelsin och citron

 3-4 kycklingfiléer Bosarps
2 dl creme fraiche
smör i den mängd du behöver
1/2 citron och 1/2 apelsin, skal och saft
1 tsk sambal oelek
salt och peppar efter smak
1 gul hackad paprika

Gör så här:
Lägg en rejäl klatte smör och burken CF, riv över lite citron och apelsinskal och saften från en halva var. Pressa resten och drick 😉
Krydda med sambal, salt och peppar. Koka upp.
Lägg i mindre bitar av kycklingen och paprikan låt koka i ca 10 min.

Serveras med en god grönsallad.

4 kommentarer

  1. Hej igen Marianne. Kollade på Gottelisas blogg o såg receptet på de GODA julstjärnorna som bakas till finskt julbord(bakverk). Tror du att du skulle kunna testa att göra dessa LCHF-vänligare? Du som är så duktig, kan o vågar pröva! Jag själv är inte så duktig, kan inte så mycket i bakning iaf. Skulle vara kul. Katrinblommon kanske måste bytas ut, men vet ej mot vad lämpligast

    • Lite katrinplommon just till jul borde inte störa alltför mkt, det är ju inge mängder väl i en sådan kaka?
      Ska se om jag hinner kika på bloggen, länka annars gärna till dem så går allt fortare för mig.
      Kram och God Jul
      Mariann

Lämna ett svar till Farmor Kaisi Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*