Redovisning av en liten enkät om förkylningar efter LCHF start

Enkäten var enkel och de som fick svara var de som ätit LCHF under minst ett år. Frågan var hur många förkylningar den tillfrågade haft årligen innan LCHF och hur många årligen efter att man börjat med LCHF. Som en förkylning skulle man räkna de gånger man varit dålig i minst tre dagar.

Cirka 900 svarade på enkäten och av den framgick att det innan LCHF var vanligast att ha 3-4 förkylningsperioder per år. Efter att man börjat var den vanligaste förkylningsperioden noll gånger per år. Snittantalet i sjukdagar per svarande gick enligt uppskattningen i vår enkät från 7,12/år till 2,76/år.

Räknar man om antalet förkylningsperioder till sjukdagar hade de ca 900 tillfrågade uppskattningsvis knappa 6 500 sjukdagar innan LCHF och cirka 2 500 sjukdagar efter att man börjat med LCHF. Det innebär att antalet sjukdagar i den tillfrågade gruppen efter LCHF-inträdet kan uppskattas till cirka 40 % jämfört med innan.

Läs mer här

 

jag var en av de 900 som svarade jag hade fram tills då inte haft en enda förkylning ( 3 år) , dock fick jag en liten variant strax efter, med lite hosta och lite ont i halsen i 4 dagar.
Har numera bestämt mig för att  efter denna urdåliga sommar A L D R I G mer göra uppehåll över sommaren med våra D vitaminer, jag kommer köra på även över sommaren, är övertygad om att nivåerna sjönk….

 

 

9 kommentarer

  • Hej och vamrt välkommen hit!
   jag tror dock det är viktigt att se till att nivåerna av d vitminerna är ok och också kolla sin fettsyrebalans dvs omega 3.
   De faktorerna betyder också något.
   //Mariann

   • Jag har ätit minst 4000 IE per dag i två år, plus 2 gram animalisk omega 3. Verkar heller inte hjälpa. Lite pga förkylningar som jag började med LCHF. Har aldrig varit överviktig. Men jag fortsätter ändå, eftersom jag är övertygad om många andra hälsofördelar 🙂

    • Ja du gör helt rätt som ändå fortsätter! Sedan kan ju vi ha våra olika svagheter på olika ställen, jag har inte varit ofta och svårt förkyld under hela mitt liv, har väl andra krämpor…

 1. Intressant…har haft en egen liten teori om just detta. Har ätit LCHF sedan 3jan 2011, tappat 16 kg men har under två tillfällen trillat in i sockerberoendet igen. Första gången gick jag upp 2kg på en vecka och fick halsfluss!!! Mer eller mindre döende då 😉 och nu sen två veckor tillbaka har jag varit så förkyld och som grädde på moset fick jag lunginflammation… för, tror jag ,den 1.advent åkte jag på ytterligare ett maniskt behov av socker! Ingen bevisad forskning men MIN kropp räcker som bevis material för mig. God Jul Marianne och tack för finfina recept som jag använder flera gånger i veckan, senast Keso ala maltan!! Supergod!!!

 2. Jag har käkat ”merellermindre” LCHF i ett antal år nu. Innan dess kunde jag nästan planera in i min jobbkalender att minst en vecka i december skulle försvinna på grund av ett märkligt regelbundet influensadäckande. Däremellan några småförkylningar.

  Numera är jag _aldrig_ förkyld! Folk faller som flugor omkring mig på jobbet, kollegor med småbarn får dagispest, alla hostar o nyser i vårt öppna kontorslandskap, men jag berörs inte. Det är nästan så det sliter lite på psyket att aldrig få den där ”flunsasemestern”…

  Min ungerska sambo klarar sig inte utan bröd, men hon äter numera nästan bara mitt hembakade rågsurdegsbröd, och hon är heller aldrig sjuk numera.

  Vi tar inga som helst kosttillskott, ej heller vitaminer. Vi äter nog ganska bra…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*