Het kycklinggryta med chili, apelsin och citron

 3-4 kycklingfiléer Bosarps
2 dl creme fraiche
smör i den mängd du behöver
1/2 citron och 1/2 apelsin, skal och saft
1 tsk sambal oelek
salt och peppar efter smak
1 gul hackad paprika

Gör så här:
Lägg en rejäl klatte smör och burken CF, riv över lite citron och apelsinskal och saften från en halva var. Pressa resten och drick 😉
Krydda med sambal, salt och peppar. Koka upp.
Lägg i mindre bitar av kycklingen och paprikan låt koka i ca 10 min.

Serveras med en god grönsallad.

4 kommentarer

  1. Hej igen Marianne. Kollade på Gottelisas blogg o såg receptet på de GODA julstjärnorna som bakas till finskt julbord(bakverk). Tror du att du skulle kunna testa att göra dessa LCHF-vänligare? Du som är så duktig, kan o vågar pröva! Jag själv är inte så duktig, kan inte så mycket i bakning iaf. Skulle vara kul. Katrinblommon kanske måste bytas ut, men vet ej mot vad lämpligast

    • Lite katrinplommon just till jul borde inte störa alltför mkt, det är ju inge mängder väl i en sådan kaka?
      Ska se om jag hinner kika på bloggen, länka annars gärna till dem så går allt fortare för mig.
      Kram och God Jul
      Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*