Hasselnötstårtbotten – Jordgubbstårta

Här kommer en lite annorlunda tårtbotten med smak av hasselnötter!
Jordgubbar och hasselnötter är en otroligt fin kombination!

Ingredienser tårtbotten:
5 ägg
2,5-3 msk sötning Bakery+
150 g smält smör
0,5 dl kokosmjöl
3 dl rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter. (1 dl väger ca 45-50 gram)
2,5 tsk bakpulver

Vaniljkräm
4 äggulor
1,5 msk Bakery+
1 tsk vaniljpulver
3 dl grädde
125 g mjukt smör

Fyllning:
300-500 g Jordgubbar

Garnering
2-3 dl grädde.
Färska jordgubbar och choklad i skivor.

Gör så här :
Vispa äggen fluffigt flera minuter
Smält smöret och låt svalna.
Häll i det smälta möret och blanda väl. Blanda torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
Häll upp i rund springform med avtagbar kant ca 24 cm i diameter, smöra och bröda med pofiber och kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten.
Grädda 175 grader i mitten av ugnen ca 20-30 minuter, eller känn med sticka när den är färdig.

Vaniljkräm
Kan med fördel göras dagen innan. Vispa samman alla ingredienser utom smöret i en kastrull och sjud upp (ej koka) tills krämen tjocknar. Ta sedan från spisen och vispa ner smöret bit för bit. Ställ sedan i kylskåp och rör då och då i krämen.

Dela bottnen i 2 delar och bred krämen över nedre delen och sprid sedan de lätt mosade bären över krämen. Lägg försiktigt över den andra delen. Vispa grädden och spritsa eller bred den över tårtan och garnera som här med smält mörk choklad som man breder ut på smörpapper och ställer kallt, bryt sedan lagom bitar av den och garnera med dessa och halverade färska jordgubbar.

©MariannAndersson

 

8 kommentarer

  1. Hej, det ska finnas recept på vitt bröd på din sida, men när jag trycker på bakverk i vänstermenyn får jag bara upp ett recept på jordgubbstårta. Var hittar jag brödreceptet?

  2. Den ska gå att hitta just i den kategorin, så det är konstigt om inte alla recept kommer fram.
    Brödet kallas för ljust bröd. Här har du en länk.
    Kul om du provar och bakar, om du sedan skriver några ord om hur det gick och blev i kommentarsfältet under brödet 😀
    Mariann

  3. Ja men titta! Jag som bläddrar bland dina bakverk titt som tätt. Här finns ju något till midsommar. Perfekt!
    Fast jag kommer nog att använda mandelmjöl för jag har lite svårt för smaken av hasselnöt.

    Du är en ängel!
    En bakande ängel!

  4. Wow säjer jag bara!
    Gjorde denna till midsommarafton med enda skillnaden att jag hade mandelmjöl istället för hasselnöt.
    Den blev bara så god. Tre stycken gäster gav tummen upp och då är de inte LCHF-ätare.
    Åt upp resten dagen efter och den var om möjligt ännu godare då.
    En tårta jag kommer att göra igen.

    Tack Tack!!

  5. Åhhh! Detta var det galnaste godaste jag ätit nånsin!!! Sopar banan med vilken gammal prinsesstårta som helst! Vika smaker, och vilken konsistens! Helt GALET gott!!!!!!! Jag gjorde dock ett par justeringar . Skippade vaniljkrämen och mosade en halv banan ihop med jordgubbarna. Sen grädde och riven sockerfri choklad uppepå. Och den blir verkligen bara godare efter en dag eller två i kylen. Helt hysteriskt gott! Jag är såld!

    Du briljerar igen, tack för inspiration och recept!

    • Ååå vad kul att du lyfter fram denna ”gamla” tårtbotten! 🙂 hade nästan glömt den, ja men visst är den god! 😀

Lämna ett svar till Mariann Andersson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*