Hallongifflar

Varför inte lite hallon mellan alla jordgubbar som åker  ner i magen i dessa jordgubbstider…

8-10 st

4 ägg + 1 äggula
2 msk Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma stött
2 tsk bakpulver

ca 1 dl hallon
lite smörskivor
1 uppvispad äggvita
lite mandelspån

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i flera minuter.
Häll i smält smör och grädde och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Låt svälla i minst 5 minuter.
Kavla ut degen  mellan två oljade bakplåtspapper till en rektangel ca 20-30 cm.
Lägg ut hallon och hyvla tunna smörskivor ca 8 st och lägg här och var.
Vik över från två håll mot mitten, och vik sedan en gång till över mot kanten.
Skiva sedan 8-10 st gifflar och lägg ut på bakplåtspapperklädd plåt.
Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter

©MariannAndersson

 

12 kommentarer

  1. Hej, har räknat lite på dina smarriga hallongifflar för att se hur mycket kalorier på ett ungefär det kan finnas i en, Kom fram till ca 142 kalorier i en enda giffel, då inte inräknat socker, hallon och mandelspån.

    Omräknat i kolisar så var det inte så mycket i en men ändå … så mycket kalorier i en enda … då kan man nog bli överviktig ganska snart!

    =) hej på dig

    • ja både smör och ägg är ju kaloririka (och näringsrika) livsmedel. Men inom lchf räknas oftast inte kalorier utan bara kolhydraterna.

  2. Ja… du, får misstänka du missat lite hur LCHF fungerar, för att inte nämna att det inte är något socker i dessa alls båda sötningsmedlen är i princip helt kalorifria dessutom.

    Sen är ju inte 142 kcal inte särskilt mycket alls för fika, äta flera på en gång bör man ju inte göra av någon sort. Det är ca 7 % av normalt energibehov för normalaktiv kvinna, knappast något någon blir överviktig i om man inte försöker leva bara på bullar, men det är ju dumt av betydligt viktigare anledningar än energiinnehåll.

  3. Nu har jag provat för första gången. Helt okej fast jag inte gillar kokossmaken så mycket. Nästa gång tror jag att jag ska dela hallonen lite mer så man får den smaken mer än 2 gånger per bulle. Jag använde ICA Stevie strö och bara Stevia som måtten står i receptet. Det gick jättebra. Jag kände inga bismaker mer än kokos. Vet du om det finns kokosnötsmjöl som inte smakar så mycket?

    • En del verkar vara känsliga för kokossmak i kokosmjölet, men det vi har Aman pranas tycekr inte vi smakar kokos ett dugg, möjligt att vi har vant vid smaken av koksomjölet, men ska vi få smak av kokos msåte vi tillsätta flingor.
      Så första frågan få bli , har du rätt mjöl? dvs aman pranas med endast 4 gram kolhydrater per 100 gram?

        • Då är det garanterat därför det smakar kokos.
          Läs här om det rätta mjölet och jag ger tips om var man kan köpa det också. 🙂
          kram och lycka till med framtida bakning med rätt mjöl 🙂
          berätta gärna igen hur det går, sådant uppskattas av mig!
          Mariann

    • Det kommer precis NU et tinlägg om det nya Bakery+ en färdig blandning av eryhtritol och stevia utefter min blandning och jag tagit fram det så det ska både vara drygt och ha en bra sötma UTAN bismaker.
      Kram Mariann

Lämna ett svar till Janna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*