BT: Nya sötningsmedel försvårar för diabetiker

Så sant som det är skrivet i Borås Tidning och det försvårar inte bara för diabetikerna, det är många som inte förstår de nya naturliga sötningsmedlen, stevia och erythritolen. På båda står det på förpackningen att de innehåller 100% kolhydrater.
I tidningen skriver de att dietisten Frida säger att diabetiker räknar kolhydrater och när de då tror att stevia innehåller 100% sådana vet de inte hur de ska ställa in insulindosen.

Hur kan det vara 100% och ändå inte påverka kroppen?
Erythritol är en sockeralkohol det gör att det smakar lite sött men kroppen upplever inte det söta och därmed så får man ingen blodsockerhöjning. Precis det som alla diabetiker borde undvika.

Stevia är en växt sötflockel på svenska, den har till och med använts för att förebygga diabetes i sydamerika. Denna växt är våldsamt söt men kropppen tar inte upp det som socker och därmed får man ingen blodsockerhöjning av stevian heller.

Det bästa för en diabetiker är att byta ut allt socker och hellre välja dessa två nya sötningsmedel. MEN man lurar sig om man fortfarande bakar på vetemjöl, för vetemjölet har ett högre GI än socker 😉

Därför borde alla och även diabetiker alltid baka allt enligt LCHF!

 

 

6 kommentarer

  • Här äter vi det inte och det pågrund av det innehåller gluten.
   jag tror däremot att en helt oförstörd människa skulle kunna äta surdegsbröd som gjorts av råg (enbart råg) och ändå behålla hälsan.
   Enligt Weston Pice forskning så hade männsikrona i alperna perfekt hälsa och de åt surdegsbröd av råg. MEN det kan faktiskt till stor del också bero på att de åt fjällmjölk/mejerier= rik på omega 3. Så hälsan kan ha berott mer på omega 3 än att de åt gluten i form av råg.
   I dagens bröd så tillsätts det ju vetemjöl och i allra flesta fall vetegluten också. Svårt att hitta äkta surdegsbröd på endast råg.
   Men om man är ung och frisk och inte äter andra mjöler utan håller sig till råg/surdeg OCH verkligen är noga i övrigt med kosten, gräsbetes och vilt, och fet fisk minst 3 gg i veckan, då tror jag man kan stoppa i sig äkta rågsurdegsbröd.
   Så har jag forskat fram det hela.

    • Gluten skadar allas våra tarmar även de som inte har en diagnos celiaki.
     Läs här:
     http://mariannslchf.se/vagen-till-halsa-spannmal/
     Så kan du själv bilda dig en uppfattning.
     Lägg då till just detta som Weston Price noterade att alla som levde utan spannmål hade mkt god hälsa och tandhälsa.
     De enda var just alpfolket. Möjligt att han inte tänkte omega 3 redan på den tiden.
     Han noterade dock att de som bodde vid haven och åt havsmat var de med perfekt hälsa.
     Sedan har jag lsät att paleontologer som undersöker sklett från 10.000 år sedan och äldre där ser man inte våra sjukdomar alls, dvs innan bonderiet började.
     En svensk författare som säger samma sak är Lasse Berg.
     Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*