24 timmars fasta…

I dag har jag inlett en dag med 24 timmars fasta, ja rättare sagt igår inleddes den efter kl 17.00.
I dag åt jag nu alltså först kl 17.
Detta ska nu testas under några veckors tid och se om det kan få fart på mig 😉

Jag väljer att köra 1-2 dagar i veckan, målet är 2 dagar i veckan med 24 timmars fasta .
Som vanligt blir det bara vatten fram till 17.00.
Jag forstätter min lilla PF där jag ”svälter” fram till lunch, hoppas det kan funka att blanda med denna 24 timmars fastan.
Annars bryter jag den  och provar bara 24 timmars .

Lär återkomma och redovisa.

 

16 kommentarer

 1. För att det är det här sättet som är mest naturligt för människor att äta (ur ett evolutionärt perspektiv.) Paleo-mannen tassade runt hela dagarna på fastande mage, med bara nån liten frukt eller lite bär att tugga på. Till kvällen hade nått djur fångats in & tillagats & man kunde äta sig mätt

  • Precis vad jag misstänker att vi inte naturligt ska äta hela tiden. 🙂
   jag tycker också det är skönt att slippa fokus på mat hela tiden under dagen.
   Gott att gå igång med annat efter man vaknat än att direkt göra frukost.

 2. Kom bara ihåg mitt i allt ”evolutionärt tänk” att den faktiskt ännu bara är en teori..:-) Är själv ingen anhängare av den, men är nöjd med LCHF livsstilen ändå..Tror inte fasta är dåligt för en då och då..precis som du säger..slippa folkuset på mat. Kanske själv provar med en fastedag framöver.

 3. Jag går på semester idag och denna första semestervecka tänkte jag köra pf för att se om jag kan bli av med de sista fem kilona som kroppen inte riktigt vill släppa taget om. Intressant att du fastat 24 timmar, det vågar jag inte riktigt i nuläget.

 4. Vart sugen på att prova 24 timmars PF, kör fortfarande fasta på morgonen mitt första mål blir vid 11. Jag dricker inte bara vatten utan kaffe och egen gjord ingefärste. Jag tycker det fungerar riktigt bra. Tack för tipset Mariann:)

 5. Jag har fått för mig att Lchf:are bara äter när ni är hungriga, då behöver ju inte tänka på mat hela dagarna?
  Kram på dig och lycka till med din fasta!

  • Visst är det så, men vanans mak är stor med 2-3 mål om dagen. Att då bryta den och inte ens behöva varken tänka eller laga mat på 24 timmar är gott.

 6. Hej Mariann!
  För mig har den röda tråden i viktnedgång nu visat sig vara att byta ut smör och mjölk till kokosfett typ markattans och motsvarande kokosmjölk.
  Sedan har jag druckit Ledins Curitur som blandas med vatten och är utrensande. Nu blev det fart på vågen som varit irriterande stabil hela vinterhalvåret trots mycket motion och yoga. Varför? – ja, det verkar som om jag som är en kvinna av mognare sort har lättare att förbränna växtfetter.Många av dina recept kan med framgång konverteras till kokos.Är nu på en sådan kur och tänker efter den varva lite med fettsorterna med sidoblickar på vågen.
  Tack för din bok och dina recept – det är så roligt att baka igen!
  Tove

  • Varsågod och vad roligt att höa att du gillar den och kunnat börja baka igen! 😀

   Joo, jag vet att mejerierna är viktstoppande, men jag har provat långa tider utan och det händer ändå inget 🙁
   kommer litet inlägg om detta i morgon 😉

   jag lutar åt att jag helt enelt äter för mkt och msåte köra kalorireducering, men nu rpovar ajg lite längre fasta så får vi se.
   Det kan ju inte skada å prova en sådan här fast, finns ju hälsovinster att göra såå!

 7. ”Annars bryter jag den och provar bara 24 timmars” Nehej du det går inte – då får du ju aldrig någon mat 🙂 Lycka till och berätta hur det går…

 8. Hej, nu har jag svart på vitt att jag har gjort rätt i drygt 9 veckor. Muskelmassan är samma, men min fettvikt (underhudsfettet) har minskat 4 %!!!

  Mitt recept har varit:
  http://www.minmat.net
  http://www.phlaunt.com/lowcarb/DietMakeupCalc.php (nedgång 0,25 kg/v)

  Kostupplägg:
  http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html

  Träning:
  http://rippedbody.jp/the-big-3-routine
  samt 1-timmespromenad på vilodagar.

  Carb refeed 1 dag/vecka och efter ett träningspass (har hållt mig till kycklingfilé och sötpotatis):
  http://www.styrketraningsprogram.net/aumltardagar.html

  Jag har fastat 14-16 timmar (i princip varje dag), gjort några drastiska avsteg, men de har varit utspridda och vid speciella tillfällen.

  Denna vecka vilar jag från viktnedgång och träning. Kommer endast att ta 1-timmespromenader. Sedan på det igen 🙂 Jag har ingen övervikt, men vill bli mer deffad. Av den anledningen går det ytterst långsamt (det har i snitt blivit 0,1 kg/vecka) och det är jag nöjd med.

  • Hej!
   Tack för detta inlägg, ska bli intressant att läsa dina länkar! 😀
   kanske säger mig något också!
   Än en gång tack!
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*