Fetmaepidemin och vem bidrar till det?

Idag en bra artikel på Newsmill

”SVT-programmet Vetenskapens Världs inslag om Fettupproret avslöjar att de kostråd som samhället gett i decennier och fortfarande ger via sjukvården och Livsmedelsverket kan vara en bidragande orsak till att hundratusentals svenskar blivit allvarligt sjuka. Vem bär i så fall ansvaret och vem skall ersätta dem som drabbats? Det skriver Lars Bern.”

Ska människor alls ha en chans  att äta sig ur fetma och till hälsa måste vi få tillstånd en förändring i kostråden.

Vem är denne självständigt tänkande författare?

”Jag är forskarutbildad och har varit vice Ordf i Cancerfonden och ledamot av Cancerfondens forskningsnämnd och jag är idag Huvudman i Hjärt&Lungfonden. Jag har i ca 20 år försökt följa forskningen på det aktuella området.”

I inledningen ställer han sig frågan vem som ersätter? Det är minsann en intressant frågeställning, cigarettindustrin i USA har ju fått pungat ut med ersättning, tänk den dagen det går upp för alla att vi har blivit lurade med kostråden och därmed blivit feta och sjuka.
Det blir tomt i statens kassakistorna den dagen folk kräver ersättning från staten, undra om de väljer att göra som med barnhemsbarna?

 

 

 

4 kommentarer

    • ha ha…. ja, jag hade stavat lite fel och ville ta bort och ändra, men se det gick inte. Nu när jag lägger inlägget på fb igen kvarstår stavfelet…. vill ju inte skämmas mer än nödvändigt 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*