Erythritol – LCHF godkänt sötningsmedel

Här känner vi till det i namn som sötrix, sötin och sukrin. Alla är samma sak dvs Erythritol.

Här kan man hitta bra info om vad detta är och hur det framställs.

”Sukrin är ett naturligt sötningsmedel som tillverkas ur vanligt druvsocker genom en jäsningsprocess, sk. fermentering. Det är ett likartat sätt som för tillverkning av till exempel för soja eller yoghurt. Efter jäsningen torkas, filtreras eller kristalliseras produkten till Sukrin.

Sukrin består till 100% av erytritol, som i naturen finns till exempel i vindruvor, meloner och svampar, och även i jästa livsmedel såsom vin, vissa ostar och i sojasås. Människan har nyttjat erytritol lika länge som hon lagt in livmedel via jäsning – alltså i tusentals år.

Sukrin är inte socker eller fruktsocker, eller t ex aspartam eller sucralos. Sukrin är ett helt nytt, unikt sötningsmedel. Sukrin är kalorifri som de konstgjorda sötningsmedlen, men en lika naturlig produkt som vanligt socker.”

 

3 kommentarer

    • Hejsan och jätte välkommen hit! 🙂
      tack för att du uppskattar min blogg!
      Man kan hitta sukrin i många hälsokostaffärer.
      Sötningsmedlet heter i grunden ERYTHRITOL och finns numera under fler namn.
      Ex sötrix, som du hittar på LCHF-butiken på nätet.
      Även sukrin och sötin är samma sötningsmedel.
      Lycka till med att hitta sötningen.
      Kram och jätte välkommen tillbaka!
      Mariann

Lämna ett svar till Fiffi Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*