Dagens handel : Fetare vanor ger smörbrist

”Arlas mejeri i Visby ökar tillverkningen av smör. Orsaken är ändrade vanor där lättprodukter allt oftare ersätts med fett och mycket talar för en liknande utveckling över hela landet.
Livsmedelsbutikerna kan få vänta längre än vanligt på smörleveranserna i höst. Orsaken är en stigande efterfrågan på fetare mejeriprodukter.

– Det är en trend som började för fyra, fem år sedan. Det går igen över hela riket. Man köper mer smör, grädde och standardmjölk. Produkter med lägre fettinnehåll som exempelvis minimjölk och matfetter med lägre fetthalt levererar vi mindre av, säger Göran Nährström, chef på Arla i Visby, till gotlandstidningar.se.

Förändringen hos konsumenterna ställer nya krav på Arlas mejeri i Visby och under vecka 40 ska man öka produktionen av smör.
– Det här är en otrolig utmaning som slår rakt genom hela linjen. I år är det lite värre än tidigare år, men i fjol fick vi också gå upp i produktion av smör. Det är lite knepigt att leverera, men vi hoppas kunna lösa det. Det handlar lite om att man måste ställa om i produktionen och förlänga arbetstiderna, säger mejerichefen.”
Skriver Dagens Handel

Trevligt att läsa att svenskarna inte är så fettskrämda längre! 😀 men synd om oss alla som inte hittar smör…

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*